X

De finale van het MXGP-kampioenschap wordt gehouden in Spanje

Infront Moto Racing kondigde vandaag aan dat de Spaanse locatie Cózar als gastheer voor de spannende laatste ronde van het 2024 MXGP kampioenschap zal fungeren. Het de derde Spaanse GP van het seizoen. De MXGP van Castilla La Mancha vindt plaats op 28 en 29 september.

Dit evenement benadrukt de groeiende passie voor motorcross in Spanje en biedt een spannende nieuwe thuis-GP voor onze titelverdediger wereldkampioen en huidige rode plaat houder, Jorge Prado. De MXGP van Castilla La Mancha belooft spannende actie op te leveren als afsluiting van het seizoen. Daarnaast is het de ultieme krachtmeting voor de Europese supportklassen EMX125 en EMX250.

Rijders krijgen te maken met een uitdagend en gevarieerd circuit met spectaculaire sprongen en scherpe bochten, waardoor ze tot het uiterste gaan in hun jacht op het laatste podium van 2024. De locatie ligt in een natuurlijke omgeving die bekend staat als het land van Don Quichot en biedt een schilderachtige achtergrond.

De MXGP van Castilla La Mancha heeft ook als doel om de ontwikkeling te bevorderen en banden te smeden tussen de sport en de regio Castilla de la Mancha. Dit project is een belangrijke stap om de regio voor vele jaren te verbinden met de wereldwijde motorcrossgemeenschap.

Castilla La Mancha werd afgelopen december in Toledo uitgeroepen tot Europese Sportregio voor het jaar 2024. In deze context hebben de vereniging van sportclubs van Tierras del Quixote en de Castiliaans-Manchegiaanse motorfederatie samengewerkt om ervoor te zorgen dat de regio wereldwijd kan genieten van het beste op motorcrossgebied.

Eerder deed de MXGP-karavaan al Intu Xanadu aan en op 11 en 12 mei zijn de toppers van het WK motorcross te gast in Lugo.