X

Jens Walvoort over zijn Portugese Grand Prix

In Agueda heeft Jens Walvoort heel veel indruk weten te maken tijdens de vijfde Grand Prix van het seizoen. De KTM-rijder werd zesde in het dagklassement, inmiddels staat Walvoort zestiende in de tussenstand van het WK. Onze verslaggever ter plaatst sprak met de Brabander over dit weekend.

MXMag: Dit weekend is een heel ander weekend dan de voorgaande MXGP-weekenden, veel regen, ik durf te stellen dat gisteren en vandaag op een sportief vlak voor jouw een hoogtepunt is. Denk jij dat de modder onderdeel is voor je succes?
JW: Ja tuurlijk! Een baan met modder is altijd anders, maar ik denk dat ik het op het droge ook kan.

MXMag: Ze zeggen bij de Formule 1 en de MotoGP dat een regenrace juist de ‘big equalizer’ is. Telt dat volgens jouw bij motocross ook?
JW: Regen is niet erg voor mij. Het was natuurlijk moeilijk, ik bleef gewoon rijden, hield mijn tempo vast en de motor heeft stand gehouden dus dat was goed.

MXMag: Eerste manche kwam nogal het een en ander tegen. De tweede manche was je je bril vanaf volgens mij ronde 2 al kwijt. Had je nog overweegt om voor een nieuwe bril te halen in de Goggle lane?
JW: De eerste manche ging wel redelijk goed, wel één keer gevallen helaas. Daardoor de aansluiting tot de eerste 5 verloren en dat kon ik niet meer terug werken. De tweede manche inderdaad, er sprong iemand naast mij in de plas, waardoor er water onder mijn roll-off kwam. Ik kon toen niks meer zien. Eerste ronde gelijk bril af. Ik kan wel de eerste ronde de pits in gaan, maar dan zit je helemaal achteraan, dus ik bleef gewoon rijden. Er kwam natuurlijk wel zand in mijn ogen en het was soms een beetje wazig. Doorrijden zonder bril was hier denk ik de beste optie.

MXMag: Kijkend naar je seizoen tot nog toe, alle manches in de punten, vorig jaar in de EMX250 niet alle manches punten, op dit moment loopt je seizoen beter dan ooit tevoren. Hoe was de voorbereiding deze winter, wat heb je eventueel anders gedaan dan voorgaande jaren?
JW: Wij (het team en ik) zijn aan het werk met Marc de Reuver. De winter hebben wij in Frankrijk doorgebracht, maar ook in Nederland natuurlijk. Ik denk dat dat een goede combinatie is.

MXMag: In welk opzichte kan Marc jou het beste helpen? Fysieke training, techniek op de motor, mentaal?
JW: Zeker fysiek ook, maar met name de techniek op de motor. Marc heeft zoveel ervaring in de sport, die heeft alles al meegemaakt en helpt overal mee.

MXMag: Het motorcross seizoen is nog lang, wat zijn de plannen voor de aankomende Grand Prix?
JW: Met iedere GP een stukje beter te worden, blijven progressie te boeken.

MXMag: Weet je al wat volgend jaar je te wachten staat, heb je voor volgend jaar nog een contract bij KTM SB Racing Team?
JW: Nee, dat staat nog open. Ik wil graag bij deze het team bedanken, de motor heeft het beide manches stand gehouden in deze modderige condities. Dat vergt goede preparaties. Ik wil iedereen bedanken, het team, de sponsors, mijn familie.

MXMag: Ik wil jou graag bedanken voor dit interview.

Door: Marco Kamper
Foto: #NiekFotografie