Lielbardis wint de eerste heat Grand Prix Sidecars Heerde

Lielbardis wint de eerste heat Grand Prix Sidecars Heerde
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De Letse broers Lielbardis hebben de eerste heat gewonnen van de Nederlandse Grand Prix in Heerde. Vanluchene/Janssens zouden tweede worden met Vandaele/Van der Putten op drie.

Onder een stralende zon stond het veld GP Zijspannen aan het starthek voor de eerste heat. Prümmer en Leferink stonden na de winst in kwalificatie A en B op de beste plekken. Hermans/Van den Bogaart waren met een kapotte koppeling uitgevallen in de kwalificatie en moesten noodgedwongen vanaf de tweede rij starten.
Brutaal pakte de kanibaal Willemsen buitenom de kopstart voor prümmer en Vanluchene. Na een ronde kwamen Prümmer en Vanluchene al langszij waarna Willemsen steeds verder zou weg vallen. Vooraan bepaalde Prümmer het tempo maar gaande weg de race kwamen daar ineens de broertjes Lielbardis op zetten. De nog jonge Letse tweeling liet zien niet voor niks WK-leider te zijn. Vanaf de start rond de 8e plek denderde de Letse trein naar voren en na een ruime twintig minuten racen pakte men de leiding om die niet meer weg te geven. Prümmer lag dan tweede maar maakte een fout waardoor Lebraton de bak uit viel en hij terugviel. Zodoende bleef Vanluchene op twee bleef liggen en zou dit ook behouden tot aan de finish. Hierachter was het een spannende strijd om plek drie tussen Van Werven en Vandaele en later ook Leferink en Hermans die na een mindere start zich gingen bemoeien met het gevecht. Vandaele had de langste adem en was met name sterk op het achterste rechte stuk waar hij over de twee tafels de finale aanval opende en letterlijk naar drie sprong. Hermans wist in de eindfase nog de vierde plek af te snoepen van de broertjes Leferink die vijfde zouden worden. Van Werven pakte dan de zesde plek met op zeven de Oostenrijkers Weiss/Schneider. De Britt Wilkinson kwam van uit het middenveld naar plek acht met dan Prümmer die nog negende zou  worden met Wijers/Van Hal die een mooie tiende plek pakte. Van de overige Nederlanders viel met name de knappe 13e plek op van Grondman/Wisselink die niks onder deden in de GP veld.

Totaal uitslag GP Heerde heat 1:

LEES MEER  Jannes Vos veroverd een punt tijdens het WK Jeugd

Uw reacties

Ook te lezen

 • Mike Pijnen over zijn eerste WK Jeugd

  Mike Pijnen over zijn eerste WK Jeugd

  In een korte tijd is er heel veel veranderd in het leven van Mike Pijnen. De Brabander ging Europa in en werd vervolgens ook nog uitgenodigd voor deelname aan het …
 • Entry List MXGP van Tsjechië in Loket

  Entry List MXGP van Tsjechië in Loket

  De MXGP-karavaan zit weer in Europa en dat zien we duidelijk aan de deelnemerslijsten want maar liefst 264 rijders zullen dit weekend aanschuiven aan het starthek in Loket. Sinds 1995 …
 • Kenzo Jaspers wint de Masterkids

  Kenzo Jaspers wint de Masterkids

  Voor deelname aan het FIM Junior World Championship 85cc is Kenzo Jaspers nog te jong. Daarom kwam de Brabander afgelopen weekend op het circuit van Commercy in actie. Jaspers won …
 • Jannes Vos veroverd een punt tijdens het WK Jeugd

  Jannes Vos veroverd een punt tijdens het WK Jeugd

  Zijn deelname aan het FIM Junior wereldkampioenschap was lang onzeker. De aflopen maand stond in het teken van herstellen na een polsbreuk. Jannes Vos voelde de druk op zijn schouders …