X

Team HRC Honda naar Portugal met Tim Gajser als enige rijder

Het 2024 MXGP-wereldkampioenschap begint dit weekend aan de eerste van drie races op rij in Agueda, Portugal voor de vijfde ronde in deze spannende strijd. Het volgende weekend gaat het kampioenschap noordwaarts naar Lugo in Spanje voor de eerste race op dat circuit, voordat de derde race op rij verreden wordt op het prachtige circuit van St Jean D’Angely in Frankrijk.

Tim Gajser is de enige vertegenwoordiger van Team HRC in Agueda, omdat Ruben Fernandez (MXGP) en Ferruccio Zanchi (MX2) herstellen van hun blessures, waardoor ze de afgelopen races moesten missen. De blessure van Fernandez is iets langduriger, maar zijn eerste herstel na de operatie is goed en hij doet ijverig al zijn fysio om te proberen zo snel mogelijk weer op zijn Honda CRF450R te zitten. Voor Zanchi werd besloten dat nog een weekend aan de kant blijven het beste was om zijn schouder de best mogelijke kans te geven om 100% te zijn nu we het drukke deel van de kalender naderen.

Wat Gajser betreft, de Sloveen heeft na de laatste ronde in Trentino het gat in het kampioenschap gedicht tot slechts 13 punten en hoewel hij nog steeds op zoek is naar zijn eerste GP overall, weet hij dat hij uitstekend rijdt en dat het slechts een kwestie van tijd is voordat hij op de hoogste trede van het podium staat. Agueda is een circuit waar hij het al eerder goed heeft gedaan. In 2019 won hij er de GP en ook in andere jaren scoorde hij er hoog, en hij zal hopen dat hij zondagavond, na afloop van de twee manches met GP-score, opnieuw een overwinning kan boeken.

Tim Gajser:Het was goed om een paar vrije weekenden te hebben, gewoon om de batterijen weer een beetje op te laden voor deze reeks races waarin we zes wedstrijden in zeven weekends hebben. Ik ga graag naar Portugal, omdat het een goed circuit is en de fans altijd heel behulpzaam zijn. Natuurlijk wil ik winnen, dat probeer ik elk weekend, maar het is nog vroeg in het kampioenschap en op dit moment rijd ik goed en blijf ik constant en dat is heel belangrijk.

Foto’s: HRC Honda