X

Coldenhoff en Bogers over hun GP in Teutschenthal

Zowel Glenn Coldenhoff als Brian Bogers (foto) kwamen goed voor de dag tijdens de Grand Prix van Duitsland. Coldenhoff had zelfs even de leiding in handen en hij werd keurig vijfde in het dagklassement. Bogers kende wat problemen op de zaterdag maar herstelde zich heel knap en werd zevende op het circuit van Teutschenthal. Beide doen hier hun verhaal.

Glenn Coldenhoff:
“Het weekend begon goed, maar tijdens de kwalificatierace op zaterdag voelde ik me niet zo lekker en had ik het behoorlijk moeilijk door de regen. Zondag ging het gelukkig beter, ik wist de holeshot te pakken in de eerste manche en bleef goed bij de kopgroep. Door een paar fouten wisten enkele rijders mij in te halen. In de tweede manche had ik bijna weer de holeshot te pakken, maar ik raakt een andere rijder wat tijd kostte. Volgende week zijn we op een van mijn favoriete circuit waar ik eerder heb gewonnen, dus ik kijk erg uit naar de aankomende GP in Letland.”

Brian Bogers:
“Het weekend kende veel ups en downs. De snelheid was goed, maar ik had veel problemen tijdens de kwalificatierace toen ik crashte en de hele manche worstelde. Dat maakte het moeilijk voor de races op zondag omdat mijn startpositie niet ideaal was, maar ik heb het in beide manches goed weten te herstellen. Helaas crashte ik in de tweede heat, maar ondanks dat ik nog niet in perfecte fysieke conditie ben, ben ik best tevreden met mijn rijden.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Fantic