X

Interview met Stefan Everts: ‘Liam zit weer in een positieve flow’

Liam Everts kan een positieve balans opmaken van de eerste helft van het MX2-wereldkampioenschap. Onze landgenoot staat op dit moment op de vierde plaats in het voorlopige klassement en kwam in Maggiora dicht bij een derde overwinning van het seizoen.

Hij verloor van Sacha Coenen met hetzelfde aantal punten als zijn teamgenoot in het officiële KTM-team. Een Italiaanse GP die Liam zeker in een positieve spiraal nieuw leven inblaast nadat hij een kleine lege passage had gemaakt in de GP’s die volgden zijn twee opeenvolgende overwinningen in Trentino en Agueda.

‘De GP van Maggiora was erg positief voor Liam,’ vertelde zijn vader Stefan Everts aan onze collega’s van Gatedrop.com. ‘Hij heeft veel mooie dingen laten zien tijdens deze 10de GP van het seizoen. Hij was echt terug in een winnende gemoedstoestand. Voor mij is hij terug waar hij moet zijn, dat wil zeggen voor hem. Ik hoop dat hij de rest van het seizoen in deze positieve trend kan blijven en resultaten kan behalen die aan zijn ambities voldoen. Op de GP’s voor Maggiora was hij duidelijk niet op zijn best. Hij vocht vooral tegen zichzelf. »

‘Zijn halfslachtige prestaties op een paar GP’s, die hij volgens mij vooral aan zichzelf te danken heeft, aan dingen die hem in zijn hoofd bezighielden. Maar dat is de leercurve, zo is het,’ vervolgt Stefan. ‘Hij slaagde erin om het tij te keren in Letland, ook al was het uiteindelijk slechts voor de 5e en 4e plaats. Maar voor mij was het een groot keerpunt en een grote overwinning op zichzelf. En nu, als hij weer op het podium staat in Maggiora, wordt hij mentaal nog sterker, en dat is waar we naar op zoek zijn. »

Het WK gaat dit weekend verder met het Indonesische dubbelspel in Lombok. Met Sacha Coenen, de winnaar van de laatste twee GP’s, zijn broer Lucas, de winnaar van de vorige 3 GP’s, en Liam Everts, winnaar van twee opeenvolgende GP’s, wonnen onze 3 landgenoten dit seizoen in de MX2 niet minder dan 7 opeenvolgende GP’s.

De Belgische motorcross is zeker weer in de aandacht gekomen door de talentvolle rijders en dus kijken we uit naar het vervolg.