Lielbardis wint de eerste heat GP Zijspan Polen!

Lielbardis wint de eerste heat GP Zijspan Polen!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De Letse broers Lielbardis hebben in Polen de eerste heat van de Grand Prix zijspancross gewonnen. Vanluchene/Janssens werden twee met verrassend de Oostenrijkers Weiss/Schneider op drie.

Lielbardis pakte de kopstart voor Hermans/Van den Bogaart met Vanluchene op drie. Van Werven/Van der Wiel pakte vanaf rij twee een zeer goede plek vier bij de start. In de tweede ronde stond dan ineens Hermans stil waardoor Vanluchene en zijn achtervolgers langszij konden. Hermans kon weer aansluiten bij Vandaele/Van der Putten die op dat moment op plek zes reden. Vooraan leek Vanluchene ineens iets aan te kunnen sluiten maar Lielbardis controleerde de race en liep later weg. Met een dikke tien seconden voorsprong wonnen de Letten de eerste heat voor Vanluchene/Janssens op twee. Van Werven reed dan lang op de derde plek en kreeg een trein van rijders achter zich aan met de Fransen Prunier, Weiss, Vandaele en Hermans. Weiss was de sterkste van deze groep van vijf en pakte eerst de Franse broers Prunier om later ook Van Werven te verschalken halverwege wedstrijd. Weiss/Schneider lieten de vechtende vier zijspannnen achter hen voor wat het was en pakte hun allereerste GP heat-podiumplek met positie drie op de finish. Prunier werd dan vierde met Hermans die vijfde werd en geen vuist kon maken deze race na de dominate kwalificatie-zege van zaterdag. Vandaele pakte dan stek zes. Van Werven, die na twintig minuten race toch moest capituleren in de strijd met de concurrentie, pakte plek zeven. Dit was een superresultaat van Van Werven die immers vanaf de laatste startplek was vertrokken.

LEES MEER  Prunier wint de eerste heat van de Sidecar GP te Frankrijk!

Uw reacties

Ook te lezen

 • Prunier wint de eerste heat van de Sidecar GP te Frankrijk!

  Prunier wint de eerste heat van de Sidecar GP te Frankrijk!

  Killian en Evan Prunier hebben in het Franse Iffendic de eerste heat van de GP gewonnen. WK-leiders Vanluchene/Janssens werden tweede met de broers Lielbardis op drie. Vanluchene pakte resoluut de …
 • Gregoire heeft ogen gericht op het WK podium

  Gregoire heeft ogen gericht op het WK podium

  Op zaterdagmiddag wist Dean Gregoire een vierde tijd te laten noteren tijdens de kwalifcatietraining op het circuit van Heerde. Dit weekend is het FIM Wereld Kampioenschap te gast op het …
 • VIDEO: Highlights ProMotocross Millville 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Millville 2024

  De zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Millville. Chase Sexton (450MX) en Levi Kitchen (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier de …
 • Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Met twee overwinningen heeft Chase Sexton ook de zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 450MX gewonnen. De KTM-rijder wist in Millville te winnen voor teamgenoot Hunter …