MX2 Maggiora: Liam Everts wint de eerste reeks

MX2 Maggiora: Liam Everts wint de eerste reeks
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Ook in het noorden van Italië valt er water. Daarom werd het circuit van Maggiora Park gisteren herschapen tot een plakkerige modderbrij. En wie anders dan Liam Everts is heer en meester in dat soort van toestanden en wint dan ook de eerste reeks voor Simon Laengenfelder en Andrea Adamo.

Kopstartkoning Sacha Coenen voerde vanaf de eerste meters het veld aan voor Liam Everts en Simon Laengenfelder. Kay de Wolf en Lucas Coenen schoven onderuit in de eerste bocht en moesten vanuit de achterhoede terugvechten. Het circuit lag er tricky bij maar intussen was er door de zon een smal droog spoor verschenen.

In ronde twee nam Everts het over van Coenen en werd zo de nieuwe leider. Sacha verloor enkele plekken, wellicht door een schuiver. Laengenfelder reed als tweede en kon het tempo van Everts goed volgen en ook Adamo was niet ver uit de buurt.

Ook deze keer reed Rick Elzinga een verdienstelijke race, halfweg de reeks werd hij genoteerd als vijfde. Intussen waar de Husky-boys de Wolf en Coenen opgerukt richting top tien. Kay de Wolf strandde uiteindelijk op een verdienstelijke P7 terwijl Lucas Coenen zijn inhaalrace zag eindigen op P10. Liam Everts won de reeks voor Laengenfelder en Adamo. Karssemakers, Kooiker en Vennekens verdwenen voortijdig uit de race.

Straks om 16u10 volgt de tweede reeks.

MX2 Race 1

1. Liam Everts (BEL, KTM), 34:57.023; 2. Simon Laengenfelder (GER, GASGAS), +0:06.951; 3. Andrea Adamo (ITA, KTM), +0:14.257; 4. Sacha Coenen (BEL, KTM), +0:21.726; 5. Valerio Lata (ITA, KTM), +0:32.473; 6. Rick Elzinga (NED, Yamaha), +0:41.740; 7. Kay de Wolf (NED, Husqvarna), +0:57.784; 8. Mikkel Haarup (DEN, Triumph), +0:59.669; 9. Quentin Marc Prugnieres (FRA, Kawasaki), +1:00.960; 10. Lucas Coenen (BEL, Husqvarna), +1:02.160; 11. Ferruccio Zanchi (ITA, Honda), +1:17.696; 12. Oriol Oliver (ESP, KTM), +1:26.855; 13. Ivano Van Erp (NED, Yamaha), +1:36.083; 14. Cas Valk (NED, KTM), +1:54.072; 15. Yago Martinez (ESP, TM), +2:09.497; 16. Jack Chambers (USA, Kawasaki), -1 lap(s); 17. David Braceras (ESP, Fantic), -1 lap(s); 18. Karlis Alberts Reisulis (LAT, Yamaha), -1 lap(s); 19. Jens Walvoort (NED, KTM), -1 lap(s); 20. Maximilian Werner (GER, Honda), -1 lap(s); 21. Julius Mikula (CZE, KTM), -1 lap(s); 22. Gavin Towers (USA, Yamaha), -1 lap(s); 23. Morgan Bennati (ITA, Kawasaki), -1 lap(s); 24. Jan Krug (GER, Husqvarna), -1 lap(s); 25. Jaka Peklaj (SLO, Husqvarna), -1 lap(s); 26. Mattia Dusi (ITA, KTM), -1 lap(s); 27. August Frisk (SWE, KTM), -1 lap(s); 28. Leopold Ambjörnson (SWE, Husqvarna), -1 lap(s); 29. Nicola Salvini (ITA, KTM), -1 lap(s); 30. Scott Smulders (NED, Honda), -1 lap(s); 31. Raffaele Giuzio (ITA, KTM), -1 lap(s); 32. William Voxen Kleemann (DEN, KTM), -1 lap(s); 33. Rodolfo Bicalho (BRA, KTM), -2 lap(s); 34. Oscar Brix (DEN, KTM), -2 lap(s); 35. Kay Karssemakers (NED, Fantic), -8 lap(s); 36. Dave Kooiker (NED, KTM), -12 lap(s); 37. Nicolas Vennekens (BEL, GASGAS), -15 lap(s);

LEES MEER  Yamaha onthult motorcross gamma van 2025

Tekst: Danny Hermans
Foto: Ray Archer

Uw reacties

Ook te lezen

 • Prunier wint de eerste heat van de Sidecar GP te Frankrijk!

  Prunier wint de eerste heat van de Sidecar GP te Frankrijk!

  Killian en Evan Prunier hebben in het Franse Iffendic de eerste heat van de GP gewonnen. WK-leiders Vanluchene/Janssens werden tweede met de broers Lielbardis op drie. Vanluchene pakte resoluut de …
 • Gregoire heeft ogen gericht op het WK podium

  Gregoire heeft ogen gericht op het WK podium

  Op zaterdagmiddag wist Dean Gregoire een vierde tijd te laten noteren tijdens de kwalifcatietraining op het circuit van Heerde. Dit weekend is het FIM Wereld Kampioenschap te gast op het …
 • VIDEO: Highlights ProMotocross Millville 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Millville 2024

  De zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Millville. Chase Sexton (450MX) en Levi Kitchen (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier de …
 • Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Met twee overwinningen heeft Chase Sexton ook de zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 450MX gewonnen. De KTM-rijder wist in Millville te winnen voor teamgenoot Hunter …