X

Romain Febvre moet enkele wedstrijden missen

Twee weken na het trotseren van een pijnlijke duimblessure om op het podium te komen tijdens de Franse MXGP moest Romain Febvre zich terugtrekken uit de Duitse MXGP van afgelopen weekend. De Fransman werd deze week opnieuw medisch onderzocht en de diagnose is dat hij een aantal weken rust moet houden om zijn geblesseerde duim te laten herstellen.

Met zes podiumplaatsen tijdens de eerste zeven rondes van het FIM MXGP Motocross Wereldkampioenschap was Romain Febvre duidelijk één van de vier hoofdrolspelers van het kampioenschap. De Franse ronde van het kampioenschap was er een van gemengde emoties – een melange van vreugde en verdriet; hij reed met intense pijn nadat hij zijn duim had geblesseerd tijdens een training, maar hij was in staat om de kwalificatierace te winnen en tweede te worden in de MXGP.

De korte pauze tussen de Franse en Duitse manches was niet voldoende voor een volledig herstel van de blessure en na een dappere derde plaats in de kwalificatierace in Teutschenthal moest hij in de eerste GP-manche opgeven omdat de pijn te intens werd. Romain, vergezeld door KRT teammanager Antti Pyrhönen, ging meteen terug naar huis en bezocht deze week een specialist voor verder onderzoek. Deze bevestigden dat de duim gescheurde/gescheurde gewrichtsbanden had, waarvoor geen operatie nodig is, en ook ontstekingen en kneuzingen aan het bot. Het genezingsproces heeft tijd en rust nodig, waardoor Romain de komende GP’s moet missen.

Romain Febvre: “Het is zwaar om op elk moment van het seizoen een blessure te hebben, maar dit is extra moeilijk. Het is geen botblessure op zich en er is geen manier om de hersteltijd te verkorten. Het kan iedereen overkomen; het is alleen jammer dat het mij is overkomen.”

Antti Pyrhonen (manager Kawasaki Racing Team):We vinden het heel erg voor Romain als je bedenkt hoe goed het seizoen en de strijd om het kampioenschap zich ontwikkelden met zes podiumplaatsen in zeven races en een duidelijke kanshebber voor de titel. Als je bedenkt hoe zijn sterkste deel van het seizoen vorig jaar pas begon vanaf Indonesië, dan wachtte ons een beslissende strijd tot het einde. Desondanks zijn we erg trots op onze rijder hoe dapper hij probeerde om de droom in leven te houden, door de blessure te trotseren en bijna de Franse GP te winnen en derde te worden in de kwalificatierace in Duitsland. Jeremy Seewer zal zijn constante succes voortzetten en wenst ook zijn teamgenoot een spoedig herstel.

Foto’s: Kawasaki Racing Team