Take 5: Stan van Zoggel aan het woord

Take 5: Stan van Zoggel aan het woord
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Na het gesprek met Micha Boy de Waal, de leider in de KNMV Dutch MX Nationals, kwamen wij ook Stan van Zoggel tegen. Hij rijdt ook op een GasGas van JH MX Service en staat aan de leiding bij de MON. Tijd om eens met hem te babbelen over het huidige seizoen.

MXMag: Stel jezelf even voor want bij het grote publiek ben je niet bekend. (Naam, woonplaats, werk-opleiding, welke klasse)
SvZ: “Mijn naam is Stan van Zoggel, ik ben 19 jaar oud en ik woon in Beek en Donk. Naast dat ik motorcrosser ben, ben ik in het dagelijks leven metselaar van beroep. Ik rijd in het MON Nederlands Kampioenschap bij de MX Open Inters.”

MXMag: Vorig jaar werd jij vierde in het MON Nederlands Kampioenschap Inters Open. Hoe kijk jij terug op dat seizoen?
SvZ: “Ik kijk redelijk positief terug op dat seizoen. Ik heb jammer genoeg erg veel motorproblemen gehad, waardoor ik niet optimaal heb kunnen presteren. Voor dit jaar hebben we gezorgd dat al het materiaal super voor elkaar is, dit is mogelijk gemaakt door JHMX. Vorig jaar was het mijn eerste jaar bij de MX Open Inters. Hier reed ik op een GasGas 350cc motor. Vorig jaar was een opbouwjaar voor mij, dit jaar ga ik proberen te knallen.”

MXMag: Na vier wedstrijden staat jij nu aan de leiding. De jongste wedstrijd in Horst wist jij te winnen, jij moet wel tevreden zijn op hoe dit seizoen momenteel loopt?
SvZ: “Ik ben zeker heel erg tevreden over het begin van dit seizoen. Ik hoop dan ook dat ik zo verder kan gaan en optimaal kan blijven presteren dit jaar. Er kan nog van alles gebeuren maar, we zijn al zeker goed op weg. Dit jaar ben ik terechtgekomen bij het JHMX team van Jan Heusschen. Ik rij vanaf dit seizoen op een GasGas 450cc motor van JHMX, waar ik super tevreden over ben.”

LEES MEER  Een gesprek met Guiseppe Luongo van Infront Moto Racing

MXMag: Hoe ziet jouw programma in 2024 er verder uit, zien wij jou nog in actie buiten de MON?
SvZ: “Mijn focus heb ik vooral op het MON kampioenschap. Ik ben daarnaast ook van plan om een paar wedstrijden bij de KNMV MX Nationals mee te rijden.”

MXMag: Wat is jouw doelstelling voor 2024, wanneer is dit seizoen geslaagd?
SvZ: “Mijn doelstelling voor 2024 is om op het podium van het MON kampioenschap te eindigen. Ik hoop daarbij vooral weinig mee te maken tijdens de wedstrijden en traininge en zo fit mogelijk te blijven. Nog een doel naast mijn eigen kampioenschap is om in de finale mee te mogen doen met de Zwarte Cross, ik heb mezelf al weten te plaatsen voor de halve finale in Halle. Samen met JHMX is het belangrijkste doel om ieder jaar een mooie groei te doorstaan, om zo steeds hoger op te komen.”

MXMag: Willen jij tot slot nog ergens op terugkomen?
SvZ: “Tot slot wil ik graag mijn sponsoren bedanken en de mensen die mij steunen. Zonder jullie steun kan ik nu niet op dit niveau rijden. Bedankt daarvoor! Mocht je enthousiast zijn geworden over mij en mij volgend jaar ook een handje willen helpen, dan sta ik daar zeker voor open.”

MXMag: Dank je wel voor dit gesprek en veel succes gewenst! Wij gaan je volgen!
SvZ: Dank jullie wel.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Eigenfoto

Uw reacties

Ook te lezen

  • VIDEO: de kwalificatieheats in Spanje

    VIDEO: de kwalificatieheats in Spanje

    Jorge Prado (MXGP) en Lucas Coenen (MX2) wonnen vandaag de kwalificatieheats van de MXGP in Spanje. Kijk hier naar een samenvatting van beide heats.   Foto: Zoom Extrem LEES MEER  …
  • FOTO: MXGP Castilla La Mancha op zaterdag

    FOTO: MXGP Castilla La Mancha op zaterdag

    Vandaag werden in Cozar de kwalificatieheats gereden in de MXGP en MX2. Ook werden de eerste reeksen in EMX250 en EMX125 afgelegd. Wij hadden een fotograaf ter plaatse om alles …
  • Prado gecontroleerd naar de pole-position

    Prado gecontroleerd naar de pole-position

    Zeer beheerst heeft Jorge Prado-Garcia zijn zesde pole position van het seizoen gepakt. Tijdens de twintigste Grand Prix van het seizoen wist de Spanjaard te zegevieren voor Jeffrey Herlings. Tim …
  • Lucas Coenen wint, nog 34 punten achterstand op De Wolf

    Lucas Coenen wint, nog 34 punten achterstand op De Wolf

    Voor de achtste keer dit jaar heeft Luca Coenen de “RAM Qualifying Race” gewonnen. De 17-jarige crosser wist tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen te winnen voor Simon …