Van Grinsven na vele jaren weer op de hoogste trede

Van Grinsven na vele jaren weer op de hoogste trede
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Een bijzondere dag voor Mike van Grinsven want de Brabander heeft de vijfde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Quads gewonnen. Op het circuit van Varsseveld wist de veelvoudige kampioen de wedstrijd te winnen met een tweede en eerste plaats. Manfred Zienecker (1-3) en Joe Maessen (5-2) mogen mee op het podium klimmen bij de VAMAC. Julian Veldman kende een zware dag en hij verliest de leiding aan Ricardo Phoelich!

1e manche
In de tijdtraining is Mike Verboven het snelste nipt voor Veldman. De sprint naar de eerste bocht wordt echter gewonnen door Van Grinsven. De CRQF-rijder neemt de leiding voor Maessen en Veldman. De leider in de tussenstand neemt in de eerste ronde de tweede plaats over van de Limburger. Veldman zoekt de aanval bij de leider terwijl niet veel later Zienecker de derde plaats overneemt van Verboven. Na bijna tien minuten komt Van Grinsven alleen uit de bossen want Veldman is in de problemen gekomen. Zienecker komt naar de tweede plaats en hij vindt vervolgens snel de aansluiting bij de leider. Nipt in de tweede helft van de wedstrijd neemt Zienecker de leiding over terwijl Phoelich voorbij is gegaan aan Maessen en de druk opvoert bij Verboven. Zienecker wint de eerste manche voor Van Grinsven en Phoelich die drie ronden voor de finish de derde plaats overneemt. Verboven wordt vierde voor Maessen. Een slechte beginfase heeft Jan Vlaeymans gehad, de Belg werkt zich vanaf de 23e plaats naar een zwaar bevochten zevende plaats.

2e manche
Ook de tweede manche neemt Van Grinsven de beste start voor Maessen en Phoelich. Zienecker volgt op de vierde plaats, gevolgd door Valentino Roks. Vlaeymans komt als negende uit de eerste ronde dus zijn openingsfase is nu duidelijk beter dan eerder op de middag. Vooraan weet Van Grinsven afstand te nemen terwijl zijn achtervolgers met elkaar duelleren om de tweede plaats. Zienecker weet Phoelich te passeren maar Maessen geeft zich niet zomaar gewonnen. De Duitser probeert alles om de tweede plaats over te nemen maar Maessen slaagt in zijn missie. Maessen wordt tweede op ruim tien seconden van winnaar Van Grinsven! Zienecker pakt de derde plaats voor Phoelich. Vlaeymans maakt de top vijf compleet maar hij verliest in de beginfase te veel om het de gevestigde namen nog moeilijk te maken later in de wedstrijd.

LEES MEER  Van den Broek pakt de overwinning in Eersel

Op 23 juni gaat dit kampioenschap verder, dan is dit kampioenschap te gast op het zware zandcircuit van Berghem!

Uitslagen KNMV ONK Quads #5; Varsseveld, NL:
1e manche

1. Manfred Zienecker D DVR
2. Mike van Grinsven NL CRQF
3. Ricardo Phoelich NL Yamaha
4. Mike Verboven NL VRQ
5. Joe Maessen NL Yamaha

2e manche
1. Mike van Grinsven NL CRQF
2. Joe Maessen NL Yamaha
3. Manfred Zienecker D DVR
4. Ricardo Phoelich NL Yamaha
5. Jan Vlaeymans B DVR

Dagklassement
1. Mike van Grinsven NL CRQF 2-1
2. Manfred Zienecker D DVR 1-3
3. Joe Maessen NL Yamaha 5-2
4. Ricardo Phoelich NL Yamaha 3-4
5. Mike Verboven NL VRQ 4-7

Tussenstand ONK quads:
1. Ricardo Phoelich NL Yamaha 183
2. Manfred Zienecker D DVR 177
3. Mike van Grinsven NL CRQF 174
4. Jan Vlaeymans B DVR 173
5. Julian Veldman NL DVR 165

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Stefanie de Vries
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #EmilBilars

Uw reacties

Ook te lezen