X

Breaking: Jett Lawrence mist de rest van de AMA MX seizoen door een duimblessure

DADE CITY, Florida (3 juli 2024) – Door een duimblessure die hij dinsdag opliep tijdens een kleine valpartij tijdens de training, zal Team Honda HRC-rijder Jett Lawrence deze week een ingreep ondergaan. Hierdoor zal hij de rest van de AMA Pro Motocross-serie moeten missen.

De val vond plaats op dinsdag 2 juli bij de “Dog Pound” (het privé-trainingscentrum van de familie Lawrence in Florida). Later die dag onderging Jett röntgen- en MRI-scans, waaruit bleek dat hij een gescheurde ulnaire collaterale band (UCL) had. [Technische diagnose: proximale duimavulsiefractuur bij de aanhechting van de UCL, een verstuiking van dezelfde band en een avulsieve scheur van de ligamentaire volaire plaat van het metacarpofalangeale (MCP) gewricht.]

Jett staat gepland voor een ingreep op donderdag 4 juli in de Steadman Clinic in Colorado. Daarna zal hij zich richten op een terugkeer voor de SuperMotocross opener op 7 september in Concord, North Carolina.

“Het is natuurlijk een enorme domper, maar het hoort bij onze sport,” zei Lawrence. “Het was eerlijk gezegd een vrij kleine crash, maar het is wat het is. Ik heb tot nu toe veel geluk gehad met blessures in mijn carrière, dus ik denk dat het nu mijn beurt is. Ik was blij met de vooruitgang die we in het kampioenschap hebben geboekt sinds mijn tegenslag in Hangtown, en ik was enthousiast om mijn kampioenschap te verdedigen. Dat gaat nu helaas niet gebeuren, maar ik heb een goed team om me heen en zal me richten op volledig herstel. Ik kijk ernaar uit om Hunter aan te moedigen en hem te helpen waar ik kan in de rest van de serie.”

Eerder dit jaar behaalde Jett het AMA Supercross 450-kampioenschap, zijn zevende professionele AMA-titel in zijn jonge carrière. Met vier van de vijf overwinningen in zijn AMA Pro Motocross 450-titelverdedigingsseizoen staat hij momenteel op een tweede plaats in het puntenklassement, op drie punten achter zijn broer en teamgenoot Hunter Lawrence.

“We staan volledig achter Jett en zullen hem steunen tijdens zijn herstel,” zei Lars Lindstrom, manager van Team Honda HRC. “Het is vrij bijzonder dat drie van de topcoureurs in het kampioenschap nu zijn uitgeschakeld met dezelfde blessure, vooral omdat deze blessure meestal zeldzaam is. Natuurlijk is het teleurstellend, maar hoewel Jett de laatste zeven kampioenschappen waaraan hij deelnam heeft gewonnen, is hij nog steeds heel jong en heeft hij nog veel succes voor zich. Fysiek is hij een uitzonderlijk talent, dus het doel is om hem volledig te laten herstellen. Met Hunter die momenteel de leiding heeft in het puntenklassement, hebben we goede kansen om het AMA Pro Motocross 450-kampioenschap bij Honda te houden, en we kijken ernaar uit om daaraan te werken dit weekend bij RedBud. In de tussentijd sturen iedereen in het team en bij Honda hun liefde naar Jett; we zullen hem missen aan de startlijn!”

Tekst: hondaracingcorporation.com