Coldenhoff en Karssemakers vertellen over MXGP Lombok

Coldenhoff en Karssemakers vertellen over MXGP Lombok
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In Lombok kwamen Glenn Coldenhoff en Kay Karssemakers in actie tijdens de twaalfde Grand Prix van het seizoen. De 33-jarige MXGP-rijder kwam sterk voor de dag maar mist nog altijd een podiumplek. De 20-jarige Karssemakers kreeg weer af te rekenen met de pechduivel die hem al wedstrijden blijft achtervolgen. Beide Nederlanders blikken terug op de wedstrijd van afgelopen weekend.

Glenn Coldenhoff:
“Dit weekend was al veel beter dan het vorige. Ik was tweede in de vrije training en derde in de tijdtraining op zaterdag. Hoewel mijn start in de kwalificatiewedstrijd niet geweldig was, wist ik toch terug te komen naar de zesde plaats. Zondagochtend voelde ik me opnieuw goed, ik was derde in de warm-up, maar ik miste beide starts in de races. Dat maakte het echt moeilijk. In de eerste manche voelde ik me behoorlijk goed en kwam ik alsnog terug naar de zesde plaats. In de tweede manche was ik een beetje van slag en eindigde ik als achtste. In ieder geval heb ik de snelheid voor één ronde, dat hebben we in alle trainingen gezien, maar het is nog belangrijker om die snelheid 30 minuten lang vast te houden. We hebben dit weekend wat wijzigingen aan de motor doorgevoerd en dat was weer een verbetering, maar we zijn nog niet waar we willen zijn. We willen vechten voor het podium en moeten blijven werken om dat te bereiken. Er komen nog veel mooie races aan.”

Kay Karssemakers:
“Het was geen gemakkelijk weekend hier in Indonesië. In de eerste manche had ik een redelijk goede start en kon ik de eerste tien minuten met de jongens in de top 10 meegaan. Dat was best goed, maar helaas kreeg ik wat armpijn en zakte ik een paar plaatsen terug naar de dertiende plaats. De eerste ronden van de tweede race waren opnieuw best goed, maar toen had ik een kleine crash en kreeg ik problemen. Dat was een beetje jammer, maar we werken hard als team en hebben onze blik al gericht op Loket over twee weken. Dank aan iedereen, tot dan!”

LEES MEER  MXGP Jeffrey Herlings in “beast-modus” naar dubbele reekszege

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Fantic

Uw reacties

Ook te lezen