X

De Belgen over hun thuis-gp in Lommel

Voor de Belgische motorcrossers was het een GP met gemengde gevoelens. Ze waren allemaal bloedsnel onderweg maar de foutenlast was te hoog. De vele valpartijen hakten er serieus in en maakte dat er geen podiumplekken werden behaald. Liam Everts kwam nog het dichtste bij een ereplaats, hij werd vierde in de eindstand en viel net naast het podium.

Voor Jago Geerts liep het nog enigszins anders: Zijn comeback stokte na de kwalificaties, hij zou de twee reeksen op zondag niet rijden.

Lees hieronder hun commentaren na de race.

Liam Everts, 6e en 3e voor 4e algemeen in MX2: “Ik voelde me erg goed in de kwalificatierace en kwam terug naar P5. Twee valpartijen in de eerste manche – niet ideaal – maar ik reed goed. Ik startte rond de 4e plaats in de tweede manche en pakte de wedstrijd op een andere manier aan; een stuk makkelijker. Ik wilde zien wat er zou gebeuren en ik wist dat er een aantal valpartijen zouden zijn. Ik probeerde mijn ding te doen en rechtop te blijven. Ik was misschien iets te behoudend en reed een halve ronde aan de leiding voordat ik P3 werd, wat niet goed genoeg was voor het podium. Ik ben erg teleurgesteld dat ik die eerste race heb verprutst. We gaan verder.”


Sacha Coenen, 10e en 6e voor 9e algemeen in MX2: “We hebben dit weekend geprobeerd om aan de afstelling te werken, maar we kregen niet het gevoel dat we wilden. Ik kwam in de eerste manche ten val en dat was balen. 10e was helemaal niet goed. In de tweede manche bleef ik op safe en reed ik netjes mijn rondjes. Met nog vier ronden te gaan crashte ik op dezelfde plaats als in de eerste manche! Moeilijk om het weekend zo af te sluiten en vooral mijn thuis-GP. We moeten vooruit kijken en naar Zweden.”

Lucas Coenen, 5e en 8e voor 7e algeen in MX2: “Het was zeker een uitdagend thuisraceweekend, maar Lommel zoekt altijd je grenzen op. Ondanks enkele tegenslagen zijn we erin geslaagd om door te zetten. Elke race is een les en ik ben vastbesloten om wat ik hier geleerd heb te gebruiken om me te verbeteren en nog sterker terug te komen voor de volgende ronde in Zweden. Hartelijk dank aan het team en de fans dat ze er weer een geweldig MX-weekend van hebben gemaakt in België!”

Brent Van doninck 17e en 8e voor 12e algemeen in MXGP: “In de eerste race ging ik samen met een aantal andere rijders onderuit bij de start en stootte ik mijn hoofd behoorlijk hard. Ik heb de dag positief afgesloten. Iedereen bedankt voor de steun dit weekend.”

Jago Geerts: “Na de kwalificaties van gisteren heb ik de nodige tijd genomen om te analyseren waar er nog werk aan is voor mijn terugkeer in MXGP. Mijn blessures zijn helemaal genezen maar fysiek kom ik nog tekort om terug in de clinch te kunnen gaan op het allerhoogste niveau. Ook de tijd om mijn Factory Yamaha af te stellen was te kort. Om die reden heb ik besloten om vandaag niet van start te gaan tijdens MXGP of Flanders. Het is een beslissing die ik met spijt in het hart moet nemen, maar voor mijn eigen veiligheid is het de beste beslissing die ik kon nemen voor het verdere verloop van mijn carrière. Bedankt aan iedereen voor alle positieve reacties toen ik mijn comeback aankondigde. Ik maak het later met prestaties op het circuit goed dat jullie mij nu moeten missen.”

Foto’s: Bavo Swijgers, Full Spectrum, Ray Archer, Photographic Art