De KTM-rijders over hun GP in Lombok

De KTM-rijders over hun GP in Lombok
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De vertrouwde vlakke omgeving van Selaparang verwelkomde de MXGP paddock voor de tweede keer in een week, maar met een omgekeerde lay-out om wat diversiteit te bieden voor de rijders van de MXGP- en MX2-divisies. De weersomstandigheden bleven zonnig en warm en het snelle circuit was zanderig en los op sommige plaatsen en hard en glad op andere.

Jeffrey Herlings reed naar de eerste pole in de kwalificatieheat op zaterdag; de Nederlander had het vorige weekend al P1 verdiend en herhaalde die prestatie met een effectieve stalk van Tim Gajser. Hij behaalde een gunstige uitgangspositie voor de twee manches op zondag en voegde 10 punten toe aan zijn kampioenschap. In de MX2 was het Sacha Coenen die het hoogst eindigde met een 4e plaats na opnieuw een holeshot en een korte stint als leider. Liam Everts werd 6e en Andrea Adamo kwam op zondag als 10e aan de start nadat hij door contact met een andere rijder van de baan was geraakt.

Herlings kon opnieuw rekenen op een goede ontsnapping in de eerste GP-manche en hij zette een succesvolle achtervolging in op Tim Gajser waardoor de #84 het veld aanvoerde met nog drie ronden te gaan. Bij de finish was zijn winstmarge meer dan zeven seconden. In de jacht op zijn eerste 1-1 van het seizoen schoot Herlings in de tweede manche in de eerste twee bochten naar voren en begon zijn wedstrijdritme op te bouwen, ondanks een klein technisch probleem. De meedogenloosheid was goed genoeg voor een waardige 1-1 scorekaart en de eerste ‘perfecte’ zondagse puntenreeks van de voormalig meervoudig wereldkampioen (naast de Quali Heat-overwinning) sinds de Grand Prix van Letland in 2023.

LEES MEER  Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

Jeffrey heeft nu zeven Grand Prix-podiumplaatsen op rij en acht voor het seizoen. Door zijn werk in Lombok staat hij derde in de tussenstand van het kampioenschap, maar heeft hij het gat naar de rode plaat verkleind tot 51 punten.

Liam Everts ging Andrea Adamo en Sacha Coenen voor in de eerste MX2-manche. De teamgenoten werden vijfde, zesde en zevende. Fouten van de Italiaan en de jongere Belg brachten het tweetal uit de top vijf. Bij de tweede poging kwam Coenen opnieuw als een razende uit de startblokken, maar een slippertje zorgde ervoor dat hij achteraan het veld belandde en hij finishte als 13e voor P9 in het algemeen klassement. Liam reed naar de vierde plaats ondanks een botsing met Andrea toen de lijnen van beide rijders bij elkaar kwamen. De Belg reed naar de finish voor de 6e plaats in het algemeen klassement, terwijl de wereldkampioen zich herpakte en terugreed naar een verdienstelijke 2e plaats, wat hem de 4e plaats opleverde.

Nu op naar het hardpack van Loket. De Grand Prix van Tsjechië brengt de MXGP weer op snelheid op 20 en 21 juli.

Jeffrey Herlings: “Erg blij. De KTM bleef zo sterk, dus ik moet het opdragen aan de jongens en het hele Red Bull KTM-team; Pit, Roberts en de crew thuis. 1-1 voor de eerste keer dit jaar, dus ik ben erg blij. Tim was aan het pushen vandaag. Dit is een goede manier om terug te keren naar Europa en ik heb het gevoel dat we steeds beter worden.”

LEES MEER  Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert


Andrea Adamo: “We hadden wat ups en downs dit weekend. Ik was best snel in de eerste manche, maar ik kwam ten val en mijn ritme was niet optimaal. In de tweede manche was ik vanaf het begin snel, maar ik was een beetje agressief tegen mijn teamgenoot. Ik had moeten wachten. Ik denk dat het een race-incident was en vanaf dat moment ben ik sterk teruggekomen naar P2. Ik ben blij dat ik het weekend zo kan afsluiten, maar we moeten wat constanter zijn en niet van die fouten maken, die ons vandaag benadeelden. Nog twee weken en dan naar Loket.”

Liam Everts: “Een consistente top vijf. Ik denk dat de tweede manche een van mijn betere was. Een slechte start in de eerste. Het was goed om Simon aan het einde van de tweede manche te passeren, maar nog steeds niet in de posities waar ik wil zijn. Ik ben blij dat ik nu naar huis kan!”

Sacha Coenen: “Dit weekend waren we snel maar te veel fouten, dus daar gaan we aan werken als we weer thuis zijn. Ook aan mijn gevoel met de motor om nog wat verbeteringen te vinden. Ik kijk nu al uit naar Loket. Ik heb echt genoten van deze ervaring in Indonesië. Het eindigde niet zoals ik wilde, maar ik wil altijd winnen!”

Foto’s: Ray Archer

Uw reacties

Ook te lezen

 • Prunier wint de eerste heat van de Sidecar GP te Frankrijk!

  Prunier wint de eerste heat van de Sidecar GP te Frankrijk!

  Killian en Evan Prunier hebben in het Franse Iffendic de eerste heat van de GP gewonnen. WK-leiders Vanluchene/Janssens werden tweede met de broers Lielbardis op drie. Vanluchene pakte resoluut de …
 • Gregoire heeft ogen gericht op het WK podium

  Gregoire heeft ogen gericht op het WK podium

  Op zaterdagmiddag wist Dean Gregoire een vierde tijd te laten noteren tijdens de kwalifcatietraining op het circuit van Heerde. Dit weekend is het FIM Wereld Kampioenschap te gast op het …
 • VIDEO: Highlights ProMotocross Millville 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Millville 2024

  De zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Millville. Chase Sexton (450MX) en Levi Kitchen (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier de …
 • Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Met twee overwinningen heeft Chase Sexton ook de zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 450MX gewonnen. De KTM-rijder wist in Millville te winnen voor teamgenoot Hunter …