X

FMX: Julien Vanstippen pakt zilver op 2024 X-games

Voor zijn 5de uitnodiging aan de X Games werd Julien Vanstippen verwacht als een van de titelkandidaten in Best Whip en een sterke deelnemer in Best Trick op zijn nieuwe 450 YZF Yamaha Hostettler.

Beste Whip:
Op 28 juni 2024, op Ventura Fairground, in Californië, eiste Julien Vanstippen uiteindelijk een zilveren medaille op in de Best Whip Contest na een krappe eindscore. Dit resultaat geeft Julien zijn 4e medaille in 5 X-Games optredens.

Beste Trick:
De volgende dag, op 29 juni 2024, stond Julien aan de start van de Best Trick wedstrijd en stompte een indrukwekkende Double backflip die hem naar de 4e plaats bracht, waarmee hij zijn 5e positie van de 2022 editie verbeterde.

Julien was ook de enige rijder die deelnam aan 2 disciplines en bewees daarmee nogmaals zijn veelzijdigheid en vaardigheden.

Julien Vanstippen: “Ondanks het gebrek aan training op de motor vanwege de regen in België, waren de algemene resultaten van dit weekend hier in Ventura boven mijn verwachtingen en ik heb geen spijt van de overstap naar de Hostettler Yamaha. Ik ben nu zo blij omdat ik mijn betrouwbaarheid heb bewezen als het op wedstrijden aankomt en ik kan niet wachten tot de rest van het seizoen om te laten zien dat ik nog steeds nieuwe trucs in mijn mouw heb!