Mikkel Haarup en Camden McLellan over hun wedstrijd in Loket

Mikkel Haarup en Camden McLellan over hun wedstrijd in Loket
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Mikkel Haarup van Monster Energy Triumph Racing heeft de vijfde plaats in het algemeen klassement veroverd tijdens de MXGP van Tsjechië, met teamgenoot Camden McLellan op de zevende plaats vlak daarachter. Consistente resultaten voor beide rijders – een 4-5 voor Haarup en een 7-8 voor McLellan – onderstreepten de snelheid en het vermogen van het duo, samen met de prestaties van hun TF 250-X machines.

Na een enorm succesvolle reis naar Indonesië voor twee back-to-back rondes, ging Monster Energy Triumph Racing naar het Loket circuit in Tsjechië voor MXGP ronde 13. Het circuit staat bekend om zijn hoge snelheden en ruige omgeving. Het circuit, dat bekend staat om zijn hoge snelheden en ruige terrein, is een van de zwaarste op de kalender en met Haarup en McLellan die het hele weekend vooraan reden, was het opnieuw een lonende GP voor het team.

Ondanks een crash op zaterdag hergroepeerde Haarup zich om op zondag twee sterke resultaten neer te zetten. De Deen profiteerde van zijn goede start in race één, reed vanaf de zesde plaats naar voren en hield de derde plaats vast tot aan de laatste ronde, toen MX2-wereldkampioenschapsleider Kay de Wolf er voorbij kwam.

In race twee startte Haarup als derde voordat hij in de derde ronde naar de tweede plaats opklom. Hij nam vervolgens bijna een ronde de leiding toen Liam Everts ten val kwam. Kort daarna waren zes rijders verwikkeld in een gespannen strijd aan de kop van het veld en met nog een handvol ronden te gaan werd Mikkel teruggeschoven naar de vijfde plaats. Samen met zijn vierde plaats in de openingsrace zorgde dit ervoor dat Haarup vijfde werd in het algemeen klassement en zesde bleef in de tussenstand van het wereldkampioenschap MX2.

LEES MEER  MXGP Turkije : de live timing

McLellan, die doorging met het opbouwen van zijn blessure, was net zo consistent en indrukwekkend als zijn teamgenoot in Tsjechië. In de eerste manche wist hij Oriol Oliver met succes van zich af te houden voor de zevende plaats, waarna hij in de tweede manche achtste werd na een vierde startplaats. Naast een sterke zevende plaats in het algemeen klassement, staat Camden nu op slechts 20 punten van de top 10 in het klassement, ondanks het missen van zes rondes.

Volgend weekend reist Monster Energy Triumph Racing af naar de diepe zandbaan van Lommel, België, voor ronde 14 van het FIM Motocross Wereldkampioenschap 2024.

Mikkel Haarup: “We zijn klaar hier in Loket en kijkend naar de resultaten was het een solide weekend. Twee goede starts vandaag en we deden in beide races mee voor de top drie. Ik reed een beetje aan de leiding in de tweede manche, maar ik voelde me niet 100% en kon het niet naar de finish brengen, maar we krijgen volgend weekend in Lommel een nieuwe kans.”

Camden McLellan: “Het circuit hier in Loket is geweldig en het werd echt heel ruw en dat zorgde voor geweldige races. Ik kan hier veel positieve dingen uithalen, zoals mijn geweldige start in race twee, dus mijn focus is om constant zo te starten. Qua snelheid ben ik er nog niet helemaal na mijn blessure, dus ik zal doordeweeks werken aan wat intensiteitstraining en dan zijn we snel weer waar we moeten zijn.”

Vincent Bereni – Monster Energy Triumph Racing Team Manager: “Loket is een van de meest uitdagende circuits op de kalender en het was ook de eerste keer dat we daar reden, dus het team is erg blij met de resultaten van beide rijders. Camden en Mikkel lieten het hele weekend een geweldig tempo zien en ook de start van Camden in race twee was uitstekend. Mikkel crashte op zaterdag, maar hij herstelde zich vandaag en werd met 4-5 vijfde in het algemeen klassement. Volgend weekend gaan we naar Lommel en het doel is om het momentum dat we de laatste paar rondes hebben opgebouwd voort te zetten.”

LEES MEER  Jago Geerts start niet in Turkije maar in Meijel!

Foto’s: Ray Archer

Resultaten – MXGP van Tsjechië

MX2 Race 1

1. Lucas Coenen (Husqvarna) 33:54.414
2. Simon Langenfelder (GASGAS) 34:04.363
3. Kay de Wolf (Husqvarna) 34:07.997
4. Mikkel Haarup (Triumph) 34:08.923
5. Liam Everts (KTM) 34:12.456
6. Rick Elzinga (Yamaha) 34:32.845
7. Camden McLellan (Triumph) 34:48.474

MX2 Race 2

1. Kay de Wolf (Husqvarna) 33:54.288
2. Simon Langenfelder (GASGAS) 33:56.246
3. Liam Everts (KTM) 34:02.033
4. Lucas Coenen (Husqvarna) 34:14.973
5. Mikkel Haarup (Triumph) 34:18.395
6. Rick Elzinga (Yamaha) 34:27.415
8. Camden McLellan (Triumph) 34:44.761

MX2 algemeen

1. Kay de Wolf (Husqvarna) 45pts
2. Simon Langenfelder (GASGAS) 44pts
3. Lucas Coenen (Husqvarna) 43pts
4. Liam Everts (KTM) 36pts
5. Mikkel Haarup (Triumph) 34pts
6. Rick Elzinga (Yamaha) 30pts
7. Camden McLellan (Triumph) 27 punten

MX2 Wereldkampioenschap

1. Kay de Wolf (Husqvarna) 626 punten
2. Lucas Coenen (Husqvarna) 580pts
3. Simon Langenfelder (GASGAS) 560pts
4. Liam Everts (KTM) 515pts
5. Andrea Adamo (KTM) 457pts
6. Mikkel Haarup (Triumph) 433pts
13. Camden McLellan (Triumph) 209 punten

Uw reacties

Ook te lezen

  • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Turkije

    VIDEO: Qualy Highlights MXGP Turkije

    Tijdens de achttiende Grand Prix van het seizoen startten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist te winnen voor landgenoot Lucas Coenen (foto). Gajser …
  • Tim Gajser pakt zijn achtste pole van het seizoen

    Tim Gajser pakt zijn achtste pole van het seizoen

    Tijdens de achttiende Grand Prix van het seizoen start Tim Gajser vanaf de pole-position. De Honda-rijder wist de wedstrijd over 20 minuten en twee ronden te winnen voor Jorge Prado …
  • Everts wint, Langenfelder bokt De Wolf tegen de grond

    Everts wint, Langenfelder bokt De Wolf tegen de grond

    Voor de derde keer dit jaar heeft Liam Everts de “RAM Qualifying Race” gewonnen. De 20-jarige crosser wist tijdens de Grand Prix van Turkije te winnen voor Lucas Coenen en …
  • Valin wint, Van Erp derde voor Valk

    Valin wint, Van Erp derde voor Valk

    Tijdens de tiende wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc heeft Mathis Valin de eerste manche gewonnen. De Kawasaki-rijder wist de Yamaha-rijders voor hem te verschalken in de eerste ronde waarna …