Mikkel Haarup valt net naast het podium in Lombok

Mikkel Haarup valt net naast het podium in Lombok
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Mikkel Haarup van Monster Energy Triumph Racing heeft tijdens de MXGP of West Nusa Tenggara een uitstekende vierde plaats in het algemeen klassement behaald, gelijk in punten met de nummer drie, dankzij zijn derde plaats in de eerste manche en zijn vijfde plaats in de tweede manche.

Camden McLellan keerde terug in actie in Indonesië na een blessure aan het begin van het seizoen. De Zuid-Afrikaan toonde geen tekenen van rust, was enthousiast om terug te zijn en eindigde op een indrukwekkende achtste plaats algemeen.

Veel wedstrijden van het 2024 FIM MX2 Motocross Wereldkampioenschap werden dit jaar tot nu toe beïnvloed door zware regenval, maar de reis naar Indonesië voor twee back-to-back evenementen bracht zonnige luchten en een hoge luchtvochtigheid. Beide Monster Energy Triumph Racing-rijders acclimatiseerden goed en zetten sterke resultaten neer in Lombok.

Kort nadat het starthek was gevallen voor race één, reed Mikkel Haarup op kop en was verwikkeld in een spannende strijd aan de kop van het veld. De Deen klom van de derde naar de tweede plaats toen Simon Langenfelder in de achtste ronde ten val kwam en sloot vervolgens aan bij de leider in de race, Kay de Wolf. Toen de Wolf een fout maakte, nam Haarup bijna de leiding, maar hij schaduwde de leider in het kampioenschap tot de laatste ronde, toen Mikkel door een kleine crash terugviel naar de derde plaats.

Voor race twee werd het circuit van Lombok zwaar besproeid en net als in de openingsmanche vocht Haarup met de vroege leiders. Nadat hij in de vijfde ronde opklom naar de vierde plaats, toonde de 22-jarige zijn conditie en vastberadenheid om in de voorlaatste ronde door te stoten naar de derde plaats. De lastige omstandigheden op het circuit haalden Mikkel er in de laatste ronde echter uit en hij kwam uiteindelijk als vijfde over de streep voor de vierde plaats in het algemeen klassement. Met 11 manches achter de rug blijft Haarup zesde in de tussenstand van het wereldkampioenschap MX2.

LEES MEER  Jago Geerts en Brent Van Doninck over hun comeback

Camden McLellan, die in Indonesië terugkeerde naar de wedstrijd op zijn TF 250-X, had geen tijd nodig om zichzelf opnieuw te profileren als koploper in de MX2. Na een sterke start in race één hield McLellan de zevende plaats vast tot aan de voorlaatste ronde en kwam hij als achtste over de finish. Met zijn negende plaats in race twee werd Camden achtste in het algemeen klassement en ondanks dat hij zes manches miste, staat hij 13e in de tussenstand van het kampioenschap.

Het Monster Energy Triumph Racing-duo keert volgend weekend terug in actie voor de tweede van twee manches in Lombok. Daarna keert het MX2 Wereldkampioenschap terug naar Europa voor de MXGP van Tsjechië op 20 en 21 juli.

Mikkel Haarup: “Dit is de eerste van twee races hier in Indonesië en het was een behoorlijk goede start. Gisteren was ik vanwege de hoge luchtvochtigheid een beetje behoudend met mijn rijden omdat ik mezelf wilde sparen voor vandaag. In beide races was het een strijd tot het einde en in race één eindigde ik als derde, en vrij dicht bij de tweede plaats, dus dat was goed. In de tweede race heb ik alles gegeven wat ik had, maar een klein foutje kostte me een podiumplaats, dus dat was natuurlijk frustrerend. Over het algemeen voelde ik me goed op de motor en mijn snelheid was ook goed, dus ik ben superblij met volgend weekend.”

Camden McLellan: “Het is geweldig om terug te zijn bij het team. Het plan voor dit weekend was om alles op te bouwen en ik heb het gevoel dat dat gelukt is. Ik heb vandaag twee solide manches gereden en ik mag blij zijn met mijn resultaten. Ik heb nog een paar kleine dingen om aan te werken, maar er waren ook veel positieve punten, dus ik kijk nu uit naar volgend weekend.”

LEES MEER  VIDEO: Jeff Emig voor het eerst op een Stark Varg

Foto’s: Triumph Racing

Uw reacties

Ook te lezen