PR: Vlaanderen en Bonacorsi vertellen over MXGP Lombok

PR: Vlaanderen en Bonacorsi vertellen over MXGP Lombok
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Tijdens de twaalfde Grand Prix stond Calvin Vlaanderen weer op het podium. De Yamaha-rijder werd derde en verstevigde daarmee de vierde plaats in de tussenstand. Ook teamgenoot Andrea Bonacorsi kwam goed voor de dag op het eiland Lombok. Beide KEMEA Racing-rijder (Monster Energy Yamaha Factory MXGP) blikken terug op de wedstrijd.

#10 CALVIN VLAANDEREN
“Vorig week pakte ik na twee jaar wachten eindelijk nog eens een podiumplaats. En nu voeg ik er meteen eentje aan toe. Heel mooi natuurlijk. Het was dan ook een heel degelijk weekend. In de eerste reeks voelde ik me echt sterk. Ik kon Prado goed volgen en hem in de slotfase ook nog passeren. Dat gaf mijn vertrouwen nog een extra boost. In de tweede reeks reed ik een sterke eerste ronde. Daarna probeerde ik vooraan aan te pikken, maar die twee gasten waren iets te snel. Gelukkig had ik zelf ook een mooie kloof en kon ik die derde plaats veiligstellen. Een topweekend weer!”

#132 ANDREA BONACORSI
“Man, was me dit een zwaar weekend. Ik had nochtans twee goede starts in de reeksen. Telkens in de top tien, zelfs dicht bij de top vijf. Maar ik kende telkens een terugval. Ik had enorm veel last van de hitte en de hoge vochtigheidsgraad. Ik voelde de energie en kracht zo wegebben. Het was dan ook echt een gevecht met mijn lichaam. Spijtig. Nu terug naar huis, op adem komen en hard blijven werken want ik Tsjechië wil ik er weer volle bak invliegen.”

LEES MEER  VIDEO: dronebeelden van de MXGP in Lombok

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: YamahaRacing

Uw reacties

Ook te lezen

 • Prunier wint de eerste heat van de Sidecar GP te Frankrijk!

  Prunier wint de eerste heat van de Sidecar GP te Frankrijk!

  Killian en Evan Prunier hebben in het Franse Iffendic de eerste heat van de GP gewonnen. WK-leiders Vanluchene/Janssens werden tweede met de broers Lielbardis op drie. Vanluchene pakte resoluut de …
 • Gregoire heeft ogen gericht op het WK podium

  Gregoire heeft ogen gericht op het WK podium

  Op zaterdagmiddag wist Dean Gregoire een vierde tijd te laten noteren tijdens de kwalifcatietraining op het circuit van Heerde. Dit weekend is het FIM Wereld Kampioenschap te gast op het …
 • VIDEO: Highlights ProMotocross Millville 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Millville 2024

  De zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Millville. Chase Sexton (450MX) en Levi Kitchen (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier de …
 • Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Met twee overwinningen heeft Chase Sexton ook de zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 450MX gewonnen. De KTM-rijder wist in Millville te winnen voor teamgenoot Hunter …