X

Romain Febvre verlengt contract met Kawasaki

Kawasaki en Romain Febvre hebben woensdag officieel laten weten dat ze hun samenwerking verlengen. De Fransman zal de komende twee seizoenen van het wereldkampioenschap MXGP bij de Groenen rijden. Febvre kwam in 2020 bij het officiële Kawasaki-team.

Sinds hij vijf jaar geleden bij Kawasaki kwam, is Romain de meest succesvolle rijder in de lange geschiedenis van het Kawasaki Racing-team in de MXGP-klasse en won hij zilveren medailles in 2021 en 2023. Het afgelopen seizoen werd gekenmerkt door grote successen. De Fransman, die in december drieëndertig jaar wordt, won zes GP’s en eindigde in dertien races op het podium!

Hij begon 2024 met hetzelfde elan en verzamelde zes podiumplaatsen in de eerste zeven rondes, totdat een duimblessure tijdens de Franse GP hem dwong een aantal rondes te missen en de strijd om de wereldtitel op te geven. Romain stond afgelopen weekend al weer op het podium in het Belgische Lommel, in pas zijn tweede race sinds zijn terugkeer, en liet opnieuw zien hoe competitief hij blijft op de KX450-SR die hij ontwikkelde in samenwerking met het KRT-team en de Kawasaki-technici. Dankzij deze vruchtbare samenwerking heeft hij zijn zinnen gezet op de wereldkampioenschappen MXGP in 2025 en 2026.

Romain Febvre:Ik ben blij dat ik nog twee jaar bij Kawasaki kan blijven. We kennen elkaar erg goed en ik weet zeker dat we weer voor de titel zullen strijden, net als dit jaar tot de blessure waardoor ik een aantal GP’s moest missen. Blessures kunnen soms invloed hebben op je motivatie, maar ik heb in 2022 en dit jaar laten zien dat ik kan vechten voor overwinningen en podiumplaatsen, zelfs als ik terugkom. Ondanks de jaren is mijn motivatie er nog steeds omdat ik later met motorcross ben begonnen dan de meeste van mijn rivalen. We hebben een nieuwe tweejarige overeenkomst getekend. Dat was belangrijk voor me omdat ik me volgend seizoen volledig op het racen wil concentreren. Iedereen weet hoe comfortabel ik me voel op de KX450-SR en dat ik dezelfde doelstellingen heb met het team. Dus we zijn terug voor nog eens twee jaar!