Coldenhoff en Bogers over hun Zweedse Grand Prix

Coldenhoff en Bogers over hun Zweedse Grand Prix
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Afgelopen weekend werd de Grand Prix van Zweden verreden op het circuit van Uddevalla. Voor het Fantic Factory Racing MXGP Team verliep de wedstrijd op het “Glimminge Motorstadion” niet geheel vlekkeloos. Glenn Coldenhoff (foto) en zijn teamgenoot Brian Bogers kijken tijdens op de vijftiende GP van het seizoen.

Glenn Coldenhoff:
“Het weekend begon echt goed; ik had een goed gevoel tijdens zowel de vrije training als de tijdtraining met een derde en vierde plaats. Dat was behoorlijk goed, maar de baan veranderde flink voor de kwalificatiewedstrijd en ik kreeg last van armpump. We hebben geprobeerd om de set-up aan te passen voor zondag, maar ik voelde me niet op mijn gemak, dus gingen we weer een stap terug voor de eerste manche. Het rijden was niet geweldig, maar ik kon de situatie in ieder geval beheersen. Uiteindelijk pakte ik in de tweede manche de holeshot. Daar was ik al een tijdje naar op zoek. Oké, ik ging iets te wijd en een paar jongens passeerden me meteen, dus ik moet werken aan mijn eerste ronden. Qua resultaten sta ik nog niet waar ik wil zijn, maar in de tweede race was het rijden in ieder geval goed. Het weekend eindigde positief, ik vocht mee voor de vierde plaats. Ik heb het gevoel dat dit is waar ik moet staan, en op een betere dag zou ik op het podium moeten staan. Ik kijk nu echt uit naar Arnhem – thuis-GP, speciale uitrusting, veel fans en terug in het zand, waar ik me op mijn gemak voel.”

Brian Bogers:
“Ik had een echt goede zaterdag, maar helaas kon zondag niet slechter verlopen. Ik heb de eerste race niet uitgereden en besloot na de verkenningsronde om niet aan de tweede race te beginnen. Het goede nieuws is dat ik geen pijn heb, alleen een behoorlijk stijve nek. Verder gaat het prima met me. Ik moet gewoon wat rust nemen zodat ik volgend weekend weer vol gas kan gaan.”

LEES MEER  Nekwervelbreuk voor Everts maar heeft gevoel in alle ledematen

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Fantic Factory Team MXGP

Uw reacties

Ook te lezen