Dit is Team USA voor de MXoN

Dit is Team USA voor de MXoN
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De Amerikaanse Motocross Federatie heeft eindelijk haar selectie voor de volgende Motocross of Nations, op 5 en 6 oktober in Matterley Basin in Groot-Brittannië, officieel gemaakt.

De Amerikanen, die vorig jaar slechts achtste eindigden in Ernée, kunnen dit jaar rekenen op de pas gekroonde outdoorkampioen Chase Sexton in de MXGP-klasse, de zeer constante Aaron Plessinger in de Open-klasse en de snelle Chance Hymas in de MX2-klasse. In de MX2-klasse sloeg Haiden Deegan, de huidige leider in de categorie aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, de uitnodiging liever af om een polsoperatie te ondergaan net na het Amerikaanse sportseizoen.

Met 23 overwinningen zijn de VS de meest frequente winnaar van de Motocross of Nations. Ze blijven Groot-Brittannië (16 overwinningen) en België (15 overwinningen) voor. Het meest recente succes van de VS op het evenement dateert uit 2022, toen het land het evenement organiseerde op het RedBud-circuit. Teammanager Roger De Coster, die gisteren 80 kaarsjes uitblies, trekt dus met een sterk team naar de Naties in Matterley Basin.

 

LEES MEER  Liam Everts wordt vandaag geopereerd in Shanghai

Uw reacties

Ook te lezen