Coldenhoff en Bogers over hun MXGP China

Coldenhoff en Bogers over hun MXGP China
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Een bijzondere Grand Prix dat kunnen wij wel zeggen over de Grand Prix van China. Glenn Coldenhoff en Brian Bogers kwamen in 2019 tijdens de eerste editie op dit circuit ook in actie. Nu blikken ze hier terug op de negentiende GP van het seizoen en kijken ze direct uit naar de finale over twee weken in Spanje.

Glenn Coldenhoff:
“Fysiek zat het vandaag niet mee. Om 2:30 ’s nachts werd ik wakker en kon daarna de slaap niet meer vatten. In de ochtend maakte ik ook nog een schuiver en vanaf dat moment miste ik net dat beetje extra. De start van de eerste manche was gelukkig wel goed. Ik kon mijn tempo vasthouden, deed niets bijzonders, maar eindigde toch als vijfde. Aan het einde zat ik zelfs niet ver van de vierde plek, wat positief is. In de tweede manche ging de start minder en in de eerste ronde viel er iemand voor me, waardoor ik hem niet kon ontwijken. Ik viel bijna helemaal terug naar achteren, maar wist me op te werken naar de achtste plek. Ik heb alles gegeven en probeerde nog één plek te winnen om vijfde overall te worden, maar dat lukte net niet. Een 5-8 resultaat voor de zesde plek in totaal is niet waar we voor gaan, maar we kijken vooruit. Hopelijk kunnen we in de laatste ronde in Spanje wel de top 5 of zelfs de top 3 halen.”

Brian Bogers:
“Eigenlijk voelde ik me beter dan de afgelopen paar weekenden, en mijn gevoel op de motor was goed, maar het werd toch een zware dag. In de eerste manche moest ik mijn bril wisselen, wat me veel tijd kostte, zeker met de kleine verschillen in rondetijden op dit circuit. In de tweede manche reed ik rond de achtste plek, maar we kregen wat technische problemen. Het team is er al mee bezig, dus hopelijk kunnen we het seizoen afsluiten op een positieve noot.”

LEES MEER  Dit is de Belgische selectie voor de Coupe de l'Avenir 2024

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Fantic

Uw reacties

Ook te lezen