GasGas komt met speciale versie van hun tweetakt enduro

GasGas komt met speciale versie van hun tweetakt enduro
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

GASGAS voegt wat extra pit toe aan zijn 2025 line-up met de komst van de nieuwe EC 300 GP! Deze zeer speciale endurofiets in gelimiteerde oplage is de eerste in zijn soort en is gebouwd als eerbetoon aan elke kampioen die ooit met een GASGAS naar een enduro-wereldtitel heeft gereden. En ziet hij er niet geweldig uit?

We hebben de superleuke en zeer capabele EC 300 genomen en er een aantal van de beste technische accessoires aan toegevoegd om de prestaties, duurzaamheid en algehele rijeigenschappen te verbeteren. En we kunnen niet om de graphics heen, toch? Geïnspireerd door het ontwerp dat gebruikt werd op de wereldkampioenschap winnende enduro motorfiets uit 1994 – dat is nu zo’n 30 jaar geleden – brengen we wat jaren ’90 stijl naar het heden om een serieus cool uitziende motorfiets te creëren waarvan we weten dat je hem geweldig zult vinden!

We hebben al heel vaak de vraag gekregen wanneer we een limited edition endurobike zouden lanceren en het antwoord is… nu! We wilden deze fiets echt perfect bouwen en we zijn zo enthousiast over hoe hij is geworden.

Het eerste wat opvalt aan de EC 300 GP zijn zonder twijfel de speciale graphics. Door gebruik te maken van hetzelfde kleurenschema als de titelwinnende motorfiets uit begin jaren ’90 – dat is de 125 Endurocross, sportfans – is de algehele look zeker scherp! Maar wat de hele look samenbindt, zijn de zwarte velgen, het glanzend zwarte frame en de tweekleurige stijl van de carrosserie en het gripvaste zadel. En naast de esthetiek is er nog veel meer aan de hand…

Zoals je weet, krijg je bij enduro te maken met wisselende omstandigheden. En dat is precies waarom je aan de linkerkant van het zwarte NEKEN stuur een kaartkeuzeschakelaar vindt. Hiermee kun je de instelling van de motormapping kiezen, en zelfs tijdens het rijden wijzigen, afhankelijk van het terrein. Met Map 1 geselecteerd, worden gladde of technische secties een stuk eenvoudiger om onder de knie te krijgen, maar als het er stevig aan toe gaat, brengt Map 2 het vermogen in een oogwenk op de grond en het is ook de perfecte keuze voor gebruik op klassieke speciale proeven.

Een selectie van technische accessoires zorgt samen voor maximale duurzaamheid en zorgt ervoor dat geen enkele dag op de EC 300 GP ingekort wordt. Een radiateurventilator komt in actie wanneer dat nodig is om de motor koel te houden, terwijl een beschermplaat het frame en de motor beschermt. Zwarte handkappen weren schokken af en voorkomen ook schade aan de bedieningselementen als je de motor laat vallen. Dan is er nog een SUPERSPROX Stealth achtertandwiel, dat niet alleen superduurzaam is, maar met zijn rood geanodiseerde centrum ook zeker wat extra pit aan de motor geeft.

Last but not least maken deze fijne onderdelen de opbouw van de EC 300 GP compleet: een semi-zwevende remschijf aan de voorkant verbetert echt de remprestaties in alle omstandigheden, terwijl een trekker voor de vooras – uiteraard rood geanodiseerd – het verwisselen van wielen versnelt. En tot slot hebben we de zwarte velgen omwikkeld met misschien wel het best presterende enduro-rubber op de markt: METZELER 6 Days Extreme-banden! Bekijk het volledige overzicht van alles wat je op de nieuwe motor vindt…

Technische hoogtepunten

  • Levendige graphics – Geïnspireerd door de GASGAS die in 1994 naar de overwinning reed in het Enduro Wereldkampioenschap!
  • Zwart frame – Voegt alle nieuwe onderdelen en graphics perfect samen.
  • Nieuw kuipwerk – Creëert een unieke look voor de EC 300 GP en biedt voldoende contactvlakken om met je benen grip op de motor te hebben.
  • Zadelbekleding – Zwart en rood, en super grip voor volledige controle.
  • Zwart NEKEN stuur – Voor stevigheid, flexibiliteit en een beetje meer stijl.
  • Zwarte handbeschermers – Beschermen de handen van de rijder en het koppelings- en voorremsysteem voor als het er wild aan toe gaat in het bos!
  • Rode trekker voor de vooras – Versnelt het verwisselen van wielen voor minder tijd in de pits.
  • Semi-zwevende voorremschijf – Levert uitstekende remkracht voor elk type rijder.
  • Sterke achterremschijf – De golvende schijf is sterker dan die op de standaard EC 300 om doorbuigen te voorkomen.
  • Veiligheidskabel rempedaal – Het uiteinde van het pedaal is met een sterke draad verbonden met het frame om het pedaal te beschermen tegen mogelijke schade door schokken.
  • Rood SUPERSPROX stealth achtertandwiel – Biedt uitzonderlijke duurzaamheid en een vleugje kleur.
  • Skidplate – Helpt je met gemak over obstakels te glijden terwijl het frame en de motor worden beschermd.
  • Mapkeuzeschakelaar – Biedt twee vermogenskeuzes die passen bij de rijomstandigheden.
  • Radiatorventilator – Helpt de motor koel te houden als het er hard aan toe gaat!
  • Zwarte velgen – Voegt veel stijl en kracht toe aan de EC 300 GP.
  • METZELER 6 Days Extreme banden – Voor grip en tractie op elke ondergrond.

Uw reacties

Ook te lezen

  • Riley Racing sluit deal met Kawasaki

    Riley Racing sluit deal met Kawasaki

    Eerder wisten hier al te melden maar nu is het officieel! Riley Racing keert in 2025 terug in het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2. Het team onderleiding van Olaf Haazen zal gebruik …
  • Rick Elzinga sluit het seizoen vroegtijdig af

    Rick Elzinga sluit het seizoen vroegtijdig af

    Dit weekend zal Rick Elzinga niet in actie komen tijdens de laatste wedstrijd van het FIM wereldkampioenschap MX2. De Yamaha-rijder heeft een behoorlijke crash gehad tijdens de Grand Prix in …
  • Willem Beuzenberg verlengt zijn contract

    Willem Beuzenberg verlengt zijn contract

    Eerder werd bekend dat Kenzo Jaspers blijft uitkomen voor het AK Bouw-Hutten Metaal Junior Team. Nu heeft ook Willem Beuzenberg dit voorbeeld gevolgd! De crosser uit Genemuiden staat momenteel derde …
  • Joey Savatgy tekent bij FirePower Honda Racing

    Joey Savatgy tekent bij FirePower Honda Racing

    Eerder dit jaar werd bekend dat Joey Savatgy in 2025 niet meer uit zou komen voor Triumph Racing. De Amerikaan had een deal voor het komende seizoen maar de 450cc …