Hermans wint de GP in Italië, Vanluchene wereld kampioen!

Hermans wint de GP in Italië, Vanluchene wereld kampioen!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Koen Hermans/Ben van den Bogaart hebben de laatste GP Zijspancross te Italië gewonnen. Marvin Vanluchene/Glenn Janssens werden Wereldkampioen 2024!

De kopstart in heat was er voor Prunier met Vanluchene en Hermans hier direct achteraan. Op het startveld was een akelige crash voor Van Werven/Van der Wiel waarbij bakkenist Van der Wiel gewond werd afgevoerd. Prunier had een aardig tempo te pakken en reed vooraan weg van Vanluchene met de nog immer niet volledig fitte Janssens. Lielbardis was deze wedstrijd echter de smaakmaker. Gestart vanaf plek zeven kwam de Let naar voren en in de laatste fase kwam Lielbardis aan het achterwiel van Prunier. Hermans lag op dat moment drie en Vanluchene vier. Als Lielbardis nog de kleinste kans op de titel open zou willen hebben moest hij wel Prunier voorbij.
<span;>Men een gewikste actie lukte dit Lielbardis en de Letse tweeling won overtuigend de heat en hiermee hield men op 1 punt Vanluchene van de titel af. Prunier werd balend twee en Hermans drie. Vanluchene werd dan dus vierde en kwam vertwijfeld over de finish. Eerst ging de hand omhoog maar al snel had Vanluchene in de gaten dat de Wereldtitel op 1 punt na nog niet binnen was.

Na de eerste heat echter bleken er maarliefst 11 zijspannen een straf te krijgen voor springen onder de gele vlag. Hieronder was Hermans die daardoor één plek zakte in de uitslag. Hierdoor bleken  Marvin Vanluchene en Glenn Janssens toch al ineens Wereldkampioen!
Hermans was furieus om de straf en wilde eigenlijk de tweede heat niet starten. Omdat alle andere teams, ook de andere die de straf in heat één hadden gekregen, toch van start gingen, ging Hermans toch overstag. Nog steeds furieus pakte Hermans/Van den Bogaart de koe bij de horens en men reed een dijk van een wedstrijd! Met grote overmacht won Hermans de tweede heat en hiermee zelfs de dagoverwinning! Wilkinson kwam als tweede binnen. Om plek drie was bijna de hele heat een felle strijd. Uiteindelijk pakte Prümmer de derde plek en Prunier de vierde. Prunier pakte op de deze manier ook plek drie in de daguitslag. Sanders/Steegmans werden mooi vijfde met Lielbardis, slecht gestart, op zes.

LEES MEER  Marvin Vanluchene / Glenn Janssens Wereldkampioen Sidecarcross!

In de WK-stand bleef de top 5 hetzelfde met Wilkinson op vijf, Hermans op vier, Prunier op drie, Lielbardis op twee en met Vanluchene/Janssens als nieuwe Wereldkampioen 2024!

Uw reacties

Ook te lezen