X

Husqvarna Mobility onthult limited-edition Heritage-modellen

Husqvarna Mobility onthult met trots de limited-edition lijn Heritage-modellen voor 2025. Elk model is gebouwd op de bewezen technische platforms van geselecteerde motorcross- en enduromotoren en wordt gekenmerkt door de kenmerkende kleurstelling die de serie onderscheidt van de standaard offroadmotorfietsen.

Alle 10 modellen – vier motorcross- en zes enduromotoren – zijn machines in beperkte oplage die zijn voorzien van blauwe radiatorkappen die exclusief zijn voor de serie, samen met een bijpassende grippy zadelhoes. De finishing touch van elke motorfiets is ongetwijfeld de opvallende grafische vormgeving die is geïnspireerd op het Zweedse erfgoed van het merk.

De Heritage-serie levert ongeëvenaarde offroadprestaties en omvat zowel 2-takt- als 4-taktmodellen. Elk model is uitgerust met de nieuwste technische snufjes en eersteklas onderdelen om ervoor te zorgen dat elke machine een ongeëvenaarde rijervaring biedt op het circuit of op de trails.

Elk 2-takt motorcrossmodel uit de standaard 2025 serie is opgenomen in de Heritage line-up. De TC 125, TC 150, TC 250 en TC 300 zijn allemaal voorzien van het speciale kleurenschema, dat alle rijders meerdere opties biedt bij het kiezen van een high-performance motorcrossmachine. Alle vier de motorfietsen zijn gebouwd rond een wendbaar chassis en uitgerust met WP XACT-vering, elektronische brandstofinjectie en een Map Select-schakelaar voor een persoonlijke vermogensafgifte.


Met zes enduromodellen in het Heritage-gamma hebben rijders een ruime keuze uit zeer competitieve 2-takt en 4-takt machines. De 2-taktmodellen TE 250 en TE 300 bieden rijders die de voorkeur geven aan hard rijden in enduro-stijl de keuze uit twee opties. De 4-taktmodellen FE 250, FE 350, FE 450 en FE 501 maken het aanbod compleet. Elke lichtgewicht machine is ontworpen om het zwaarste terrein te bedwingen, met toonaangevende motoren, geavanceerde elektronica en een chassis dat uitzonderlijke rijeigenschappen combineert tot pure enduroprestaties.


Technische hoogtepunten:

  • Opvallende graphics, exclusief voor de Heritage-serie
  • Blauwe radiateurkappen en een blauwe zadelhoes zorgen voor een unieke look
  • Behendig chassis biedt verbeterde flexibiliteit en wendbaarheid in bochten
  • Motorsteunen op de FC-modellen zorgen voor een berekende mate van chassisflex
  • Brandstofinjectie in het gasklephuis op 2-taktmotoren zorgt voor toonaangevende kracht en rijeigenschappen
  • De multifunctionele Map Select-schakelaar biedt twee motormappings en herbergt de Quickshifter-, Traction- en Launch Control-knoppen op alle 4-taktmodellen.
  • De 2-taktmodellen hebben een Map Select-schakelaar met twee motorkaarten
  • Aluminium-polyamide hybride subframeconstructie biedt specifiek berekende stijfheid en geavanceerde duurzaamheid
  • Krachtige Brembo hydraulische koppeling en remsystemen
  • ProTaper-stuur en ODI-handvatten van topkwaliteit
  • Elektrische starter op alle modellen, aangedreven door een lichtgewicht Li-Ion 2.0 Ah accu

Voor rijders die hun Heritage-model willen verbeteren, is er een uitgebreide selectie technische accessoires die de motorprestaties, het rijgedrag en de duurzaamheid verbeteren. Opgenomen in de uitgebreide lijst van wedstrijdgerichte componenten zijn kroonplaten en wielsets ontwikkeld in samenwerking met Husqvarna Factory Racing, samen met uitlaatsystemen, tandwielen en beschermende onderdelen.


Elke enduro-rijder kan zich voorbereiden op alle weersomstandigheden met de Functional Offroad Apparel Collection. Met een uitgebreid assortiment rijkleding en waterdichte kleding, naast een keuze uit helmen, laarzen en beschermende kleding van hoge kwaliteit, biedt elk item in het assortiment maximaal comfort en stijl.

De 2025 Heritage modellen zijn vanaf 10 september 2024 in beperkte aantallen verkrijgbaar bij alle erkende Husqvarna Mobility dealers. De beschikbaarheid kan per land verschillen. Neem voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheid contact op met uw nationale Husqvarna Mobility vestiging of importeur.