X

Jeremy Seewer en Kawasaki stoppen overeenkomst na de MXoN

Screenshot

Het was al langer “talk of the town” dat de wegen van het kawasaki Racing Team en die van de zwitser Jeremy Seewer gingen scheiden. Vandaag werd het dan officieel aangekondigd door KRT: Seewer en Kawasaki gaan na de MXoN uit elkaar. Radio paddock spreekt ook al over een nieuwe werkgever voor Seewer. Dat zou, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijk, Ducati worden.

Zie hieronder het vrijgegeven persbericht:

Jeremy heeft zich afgelopen winter aangesloten bij het Kawasaki Racing Team MXGP en heeft een solide seizoen achter de rug met punten in elke manche op één na in Portugal. Consistentie is een van zijn sterkste punten, want Jeremy is tot nu toe in dertien GP’s in de top-zes geëindigd, met een mancheoverwinning in Turkije en podiumplaatsen in Turkije en Italië; hij staat momenteel vierde in de tussenstand van het FIM MXGP World Championship.

Jeremy, die zijn tweehonderdste opeenvolgende start vierde tijdens zijn recente thuis-GP, zal zijn laatste optreden maken op een KX450-SR in het eerste weekend van oktober tijdens de Motocross of Nations in Groot-Brittannië. Het Kawasaki Racing Team MXGP en alle Kawasaki-fans wensen Jeremy het allerbeste voor de toekomst en bedanken hem voor zijn inzet tijdens het seizoen.

Teammanager Antti Pyrhönen vertelt:
“Dit jaar hadden we onze meest formidabele rijdersbezetting sinds we verantwoordelijk zijn voor het Kawasaki MXGP-project. We willen Jeremy bedanken voor zijn bijdrage aan het team en we zijn vooral blij dat hij op een KX450-SR reed voor zijn 200e MXGP-start op rij. Nu hij ons over een paar races verlaat voor een nieuwe uitdaging in 2025, wensen we hem het allerbeste en hopen we dat hij blijft genieten van de sport waar hij zijn leven aan heeft gewijd”.