Jonny Walker zit volgend jaar op een Triumph Enduro

Jonny Walker zit volgend jaar op een Triumph Enduro
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het Triumph Racing Enduro Team heeft de komst van elite-endurorijder Jonny Walker aangekondigd. De Red Bull-atleet zal in 2025 het volledige FIM SuperEnduro-wereldkampioenschap op zijn naam schrijven, evenals een aantal hard-enduro- en EnduroGP-evenementen en een wildcard voor de AMA EnduroCross Series van dit jaar. Na drie opeenvolgende tweede plaatsen in SuperEnduro mikt de Brit in 2025 op de hoogste trede van het podium onder leiding van de nieuw aangestelde teammanager, motorsportlegende Paul Edmondson.

Met een achtergrond in trials en meer dan 15 jaar enduro racen onder zijn riem, brengt Jonny een schat aan ervaring mee naar Triumph Racing. Als drievoudig Red Bull Erzbergrodeo-winnaar en meervoudig SuperEnduro-racewinnaar heeft hij bewezen op het hoogste niveau te kunnen winnen. Onder leiding van voormalig wereldkampioen Paul Edmondson richt Jonny zich op het veroveren van zijn eerste wereldtitel met Triumph Racing.

Jonny is klaar om zijn competitiedebuut te maken op zijn TF 250 tijdens de Indoor Enduro of Champions op 5 oktober in de Utilita Arena in Newcastle, voordat hij zich stort op het SuperEnduro-seizoen van 2025.

Jonny Walker: “Ik ben erg enthousiast om bij Triumph te gaan rijden! Om de eerste rijder te zijn die Triumph Racing vertegenwoordigt in enduro is speciaal. Het is geweldig om deel uit te maken van het team en ik kijk ernaar uit om met Triumph samen te werken. Mijn motor voelt nu al geweldig aan, wat mijn werk een stuk makkelijker maakt! Het is ook geweldig om Paul Edmondson aan boord te hebben, hij heeft zoveel ervaring, niet alleen in het leiden van succesvolle teams in het verleden, maar ook in het racen zelf, wat van onschatbare waarde zal zijn. Een Britse manager die een Brits team leidt, met een Britse rijder, is echt opwindend en iets wat je niet vaak tegenkomt. Hopelijk kunnen we een sterke start maken, de motor op de hoogste trede zetten en een aantal kampioenschappen opeisen!”

Ian Kimber – Hoofd Global Racing Programmes, Triumph Motorcycles: “Het aantrekken van Jonny is een enorme stap voor ons in het opbouwen van ons enduroprogramma. Als een van de toprijders in de sport weten we dat hij de capaciteiten van onze enduromotoren optimaal zal demonstreren. De overstap naar een viertakt vergt natuurlijk enige aanpassing voor Jonny, maar de eerste tests zijn ongelooflijk positief en hij heeft er alle vertrouwen in dat de motor al klaar is voor wedstrijden op het hoogste niveau. Door Jonny de steun te geven van ons Triumph Racing Factory Team en de hulp en begeleiding van Paul, zorgen we ervoor dat hij de beste kans heeft om te winnen en mee te dingen naar titels.”

Paul Edmondson – Triumph Racing Enduro Team Manager: “Het aantrekken van Jonny is de kers op de taart! Het feit dat we een geweldige motorfiets kunnen bieden met volledige fabrieksondersteuning, betekent voor mij dat er maar één weg voor hem is – vechten voor racezeges en kampioenschappen. Het is in vele opzichten een geweldig contract en wij als team zijn erg enthousiast om samen te werken met zo’n geweldige rijder en persoon met zoveel potentieel!

Uw reacties

Ook te lezen