Jorge Prado: “Laten we de titel in Spanje pakken!”

Jorge Prado: “Laten we de titel in Spanje pakken!”
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Jorge Prado heeft de MXGP van China gewonnen en de rode plaat teruggewonnen. Hij hield Romain Febvre en Jeffrey Herlings af in een heet en vochtig Shanghai.

Na een algemene overwinning en 2-1 finishes in de MXGP van China leidt Jorge Prado het kampioenschap nu met 7 punten voorsprong op Tim Gajser, waardoor een potentiële zege in de laatste ronde in het verschiet ligt. Het programma van de MXGP van China werd ingekort vanwege de dreiging van een tyfoon, waardoor de hete en vochtige omstandigheden een extra uitdaging vormden en de kwalificatiewedstrijden werden geschrapt.

Terug aan de top, terug in controle en terug met de rode plaat met nog maar één ronde te gaan! Dit zijn de koppen nadat Red Bull GASGAS Factory Racing’s Jorge Prado de hete en vochtige MXGP van China bedwong om een belangrijk 2-1 resultaat te behalen en de toppositie in het klassement terug te winnen.

Prado stuurde een duidelijke boodschap naar zijn rivalen en door zijn geweldige prestatie in China staat hij nu 7 punten voor op zijn naaste rivaal in het kampioenschap, Tim Gajser, waardoor een overwinning in het kampioenschap voor 2024 binnen handbereik ligt.

Door de dreiging van een tyfoon werd het schema van de MXGP van China ingekort, waardoor de kwalificatieheat werd geschrapt en het raceprogramma werd teruggebracht tot slechts één dag. Bovendien vormden de hete en vochtige temperaturen in combinatie met de superleemachtige baanomstandigheden een grote uitdaging op het circuit van 1.620 meter.

Prado schudde dit echter van zich af als een echte kampioen. In de eerste manche schoot de Spanjaard naar P2 en hield iedereen op het puntje van zijn stoel met een gevecht tegen Romain Febvre en later Jeffrey Herlings. Prado kwam als tweede over de finish en pakte daarmee cruciale punten, terwijl Tim Gajser te kampen had met meerdere valpartijen.
In de tweede manche voerde Prado de spanning nog verder op door de holeshot te pakken en de rest van de wedstrijd aan de leiding te blijven. Ondanks de druk van Gajser, die uiteindelijk als tweede over de finish kwam, verzekerde Prado zich van een klinkende overwinning.

LEES MEER  Alessandro Lupino rijdt laatste GP in Spanje met Ducati

Jorge Prado: “De MXGP van China zit erop en het was een geweldig weekend voor mij. Ik reed P1 in de training, werd daarna tweede in Moto 1 en eerste in Moto 2. Het was fysiek erg zwaar – erg vochtig, met hoge temperaturen. Na de eerste manche gaf ik alles en concentreerde ik me op het zo sterk mogelijk afronden van het weekend. Dat is gelukt en nu hebben we de rode plaat en zeven punten voorsprong met nog één ronde te gaan.”

“Dit geeft ons een droomkans aan het einde van het seizoen en ik ben zo opgewonden voor de laatste ronde in Spanje. Ik denk niet dat iemand had verwacht dat we uit deze GP zouden komen met de rode plaat. We hebben dit weekend heel hard gewerkt aan de motor en ik denk dat ik geweldig reed. We hebben de punten waar we op mikten en ik ben super, super blij – ik kan het nog steeds niet geloven! Laten we de titel in Spanje pakken!”

Foto’s: Juan Pablo Acevedo

Uw reacties

Ook te lezen