X

Nekwervelbreuk voor Everts maar heeft gevoel in alle ledematen

Vanochtend vroeg werd de voorlaatste Grote Prijs motocross van dit jaar gereden in China. Liam Everts reed als vierde over de finish tijdens de eerste reeks. Tijdens de beginfase van reeks twee raken Lucas Coenen en Everts samen in één spoor waardoor de Lummenaar over het stuur werd gekatapulteerd en onder zijn machine terecht komt.

De medische diensten waren nagenoeg onmiddellijk ter plaatse en stabiliseerde de onfortuinlijke Lummenaar. Daarna werd hij naar een ziekenhuis afgevoerd. Everts lang vrij lang onder zijn draaiende motor na de crash en kreeg dan bijstand van het medisch team.

 

In het ziekenhuis werd een breuk vastgesteld in een nekwervel. Hij was heel even gevoelloos na de crash maar nadien kwam het gevoel snel terug in alle ledematen. Lucas Coenen was ook geschrokken van de crash en vertelde na de reeks aan Lisa Leyland dat hij hoopte dat er niks ernstig was met Liam.

De crash was een zuiver race-incident en niemand treft schuld. Het gegeven heeft natuurlijk gevolgen voor Team Belgium voor de MXoN maar het belangrijkste is dat het goed komt met Liam Everts. De voltallige redactie van MXMag wenst hem een voorspoedig herstel toe.

Foto intro: Ray Archer