Renaux en Bonacorsi over hun MXGP China

Renaux en Bonacorsi over hun MXGP China
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het zat de Monster Energy Yamaha Factory MXGP-rijders niet mee in de Grote Prijs van China. Maxime Renaux (dertiende in GP) ging in Shanghai in beide reeksen onderuit en moest in de tweede manche zelfs vroegtijdig naar de kant. Andrea Bonacorsi knokte zich – hoewel hij werd aangereden – toch maar weer mooi in de top tien. Beide KEMEA Racing-rijder vertellen hier over de negentiende GP van het seizoen.

Maxime Renaux:
“Het was niet het makkelijkste weekend. In de eerste reeks had ik een slechte start, maar kon ik gaandeweg toch naar voor opschuiven. Ik wipte mooi voorbij Seewer naar de vijfde plaats, maar schoof één bocht later onderuit. Dat was balen. Ik viel terug naar plek zeven en kon daarna nog maar één plekje goedmaken. Mijn start was veel beter in de tweede reeks. Ik zat rond P3, maar crashte in de eerste bocht en kreeg daarbij enkele rijders over me heen. Gelukkig heb ik geen zware blessures, al ben ik nu wel bont en blauw.”

Andrea Bonacorsi:
“Net top 10, dat is best oké. ’s Ochtends voelde ik me nochtans niet goed in de tijdtraining. Ik was nog moe van de reis, had last van jetlag. In de reeksen ging het gelukkig beter. In de eerste manche knokte ik voor een plek in de top 10, toen Gajser een blockpass zette en we allebei hard tegen de grond kwakten. Mijn motor liep daarbij averij op, waardoor ik op P12 bleef steken. In de tweede reeks nam ik een vrij goede start en kon ik snel naar P7 doorstoten. Een plaats die ik mooi kon vasthouden. Ik heb weer veel geleerd en blijf progressie maken.”

LEES MEER  Lotte van Drunen wil meer MX2 wedstrijden rijden

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: ShotbyBavo

Uw reacties

Ook te lezen