X

Tim Gajser: “ik weet wat ik moet doen in Spanje”

Dat het een beklijvende finale wordt in Cozar dit weekend staat als een paal boven water. Tim Gajser zal in Spanje de handschoen opnemen tegen thuisrijder Jorge Prado met als inzet de wereldtitel in de MXGP.

Prado heeft een voorsprong van 7 punten op de Sloveen en tracht voor eigen volk de titel te pakken. Wordt Prado wereldkampioen dan is het de vierde wereldtitel voor de regerende wereldkampioen. Tim Gajser kan in Spanje al zijn zesde titel winnen en zou dan in naast de illustere Joël Robert komen te staan. Gajser zijn opdracht in Cozar is duidelijk: hij zal de drie reeksen moeten winnen.

Tim Gajser: “Ik weet wat ik dit weekend in Spanje moet doen en ik zal er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Ik weet dat het niet makkelijk zal zijn, maar dit soort races zijn de reden dat we deze sport doen. Als ik deze drie races kan winnen, weet ik dat ik een goede kans maak op de titel, dus dat is mijn enige doel. Het team heeft heel hard gewerkt dit jaar, in wat het meest slopende seizoen ooit is geweest, en nu hebben we nog maar één ronde te gaan, dus ik wil het echt goed afsluiten, voor hen en voor mezelf.”

Foto: shotbyBavo