Triumph gaat in 2025 racen in de EnduroGP en SuperEnduro

Triumph gaat in 2025 racen in de EnduroGP en SuperEnduro
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Vandaag werd, met de aanstelling van Paul Edmondson als Team Manager van het Triumph Racing enduro programma, bekend dat het Britse merk volgend jaar zal aantreden in de FIM SuperEnduro en EnduroGP wereldkampioenschappen, evenals aan de AMA EnduroCross series, samen met andere selecte evenementen gedurende het raceseizoen.

Edmondson is een van de bekendste figuren in off-road motorcrossen. Hij is viervoudig enduro-wereldkampioen en heeft met zijn Fast Eddy Racing-team al enorme successen geboekt in het EnduroGP-kampioenschap.

Edmondson zal aan het hoofd staan van het Triumph Racing fabrieksenduroprogramma, waarin het merk wereldwijd vertegenwoordigd zal zijn op de hoogste niveaus van de endurocompetitie. De afgelopen jaren heeft Paul nauw samengewerkt met Triumph aan diverse projecten, waaronder het leveren van essentiële input voor de ontwikkeling van de TF 250-X machine voor off-road wedstrijden.

Daarnaast reed Paul op Triumph-motoren in zijn rol als stuntdubbelganger van 007 in de nieuwste James Bond-film No Time To Die. Zijn schat aan ervaring in zowel racen als teammanagement zorgt ervoor dat Paul perfect geschikt is om het officiële enduroprogramma van Triumph Racing te leiden.

Edmondson, een dominante endurocoureur in de jaren 90, won vier wereldkampioenstitels en vertegenwoordigde Groot-Brittannië ook meerdere malen tijdens de legendarische International Six Days Enduro. Tijdens zijn laatste ISDE in 2012 behaalde Edmondson een recordbrekende 18e gouden medaille.

Paul Edmondson – Triumph Racing Enduro Team Manager: “Om officieel deel uit te maken van het Triumph Racing Factory Team voor enduro, is weer een enorme mijlpaal in mijn carrière en om te zeggen dat ik opgewonden en gemotiveerd ben, is een understatement! Het team en ik kunnen nu echt beginnen met het harde werk om de best mogelijke resultaten te behalen. Ik heb al een aantal jaren met Triumph samengewerkt aan een aantal gave projecten en ik weet dat we een mooie toekomst hebben in enduro, en het is echt spannend om in drie kampioenschappen te racen.”

LEES MEER  Jonny Walker zit volgend jaar op een Triumph Enduro

Ian Kimber – Hoofd wereldwijde raceprogramma’s, Triumph Motorcycles: “Net als bij onze MX2- en SMX-programma’s, was het voor enduro van cruciaal belang dat we met een teammanager werkten die volledig begrijpt wat we proberen te bereiken en wat er nodig is om dat te bereiken. Omdat we in het verleden met Paul hebben samengewerkt aan talloze projecten, waaronder James Bond en onze MX en enduro OE-ontwikkeling, konden we niemand bedenken die beter aan het hoofd zou kunnen staan van ons nieuwste team. Paul heeft een rijke geschiedenis in de sport, kennis van wat er nodig is om kampioen te worden, een bewezen staat van dienst in het bouwen van rijders en het plaatsen van die rijders op de baan. Dit, gecombineerd met een goed begrip van het werken met Triumph, betekent dat hij in de ideale positie verkeert om ons Triumph Racing Factory Team te leiden in de kampioenschappen SuperEnduro, EnduroGP en EnduroCross.”

Uw reacties

Ook te lezen

  • Zestien Belgen starten dit jaar in de ISDE in Spanje

    Zestien Belgen starten dit jaar in de ISDE in Spanje

    Spanje is van 14 tot en met 19 oktober gastheer van de editie 2024 van de International Six Days Enduro (ISDE). Delegaties van over de hele wereld (30 landen uit …
  • Kay Karssemakers over de MXGP China

    Kay Karssemakers over de MXGP China

    Het afgelopen weekend wist Kay Karssemakers een top tien notering te scoren in Shanghai. De Fantic-rijder staat ondanks het missen van drie Grand Prix de achttiende plaats in de tussenstand. …
  • Chance Hymas neemt pauze voor de MXoN

    Chance Hymas neemt pauze voor de MXoN

    Samen met Chase Sexton en Aaron Plessinger zal Chance Hymas voor Team USA gaan uitkomen tijdens de Monster Energy Motocross of Nations. De Honda-rijder heeft eerder dit jaar echter een …
  • Dit is de Belgische selectie voor de Coupe de l’Avenir 2024

    Dit is de Belgische selectie voor de Coupe de l’Avenir 2024

    De 52e editie van de Coupe de l’Avenir vindt plaats op 28 en 29 september in Baisieux. De Belgische ploegleider Robert Gielis heeft zijn selectie renners voor het evenement bekendgemaakt. …