X

Inschrijving geopend voor de 2025 YZ bLU cRU FIM Europe Cups

Yamaha Motor Europe is verheugd te kunnen aankondigen dat de inschrijving voor de 2025 FIM bLU cRU YZ65, YZ85 en YZ125 Europe Cups nu is geopend. Rijders die willen meedingen naar een plaats aan het starthek bij de 2025 YZ bLU cRU FIM Europe Cup SuperFinale moeten zich nu registreren om te voorkomen dat ze iets missen.

Voor 2025 zal de leeftijdsgrens voor rijders in de YZ65 en YZ85 klassen in lijn zijn met die voor EMX65 en EMX85, wat betekent dat rijders tussen de 8 en 12 jaar in aanmerking komen voor de YZ65 klasse, terwijl rijders tussen de 11 en 14 jaar in aanmerking komen voor de YZ85 klasse. In de YZ125-klasse blijft de leeftijdsgroep tussen 13 en 16 jaar.

De ingeschreven bLU cRU-rijders zullen in heel Europa strijden om één van de 120 plaatsen aan de start van de 2025 YZ bLU cRU FIM Europe Cup SuperFinale. De locatie van deze SuperFinale moet nog worden bevestigd voor 2025, maar dit jaar vindt het plaats tijdens het razend populaire Monster Energy Motocross of Nations evenement in Matterley Basin in het Verenigd Koninkrijk dit weekend.

Niet alleen krijgt elke jonge rijder die zich inschrijft de kans om voor een enorm publiek naast zijn idolen op het wereldpodium te racen, maar er wordt ook één rijder in elke YZ-cupklasse geselecteerd om steun te ontvangen van Yamaha Motor Europe voor hun raceseizoen 2026.

Tijdens de SuperFinale ontvangen de beste drie rijders uit elke klasse en twee zorgvuldig geselecteerde wildcards uit elke categorie een uitnodiging voor de prestigieuze bLU cRU Masterclass aan het einde van het seizoen. De Masterclass is ontworpen om de rijders kennis te laten maken met elk aspect van professioneel racen, van mediataken tot deskundige training en advies van Yamaha’s bLU cRU-ambassadeurs.

Aan het einde van de tweedaagse Masterclass wordt één YZ125-rijder gekozen om deel te nemen aan een Yamaha-ondersteund team en deel te nemen aan het EMX125-kampioenschap in 2026. Eén rijder uit elk van de YZ65- en YZ85-categorieën wordt geselecteerd voor extra Yamaha-ondersteuning en GYTR-onderdelen voor het volgende seizoen.

Als je kans wilt maken om aan het starthek te staan van de YZ bLU cRU FIM Europe Cup SuperFinale in 2025, dan is dit het moment om je in te schrijven. Volg de instructies op deze link en schrijf je in.

De inschrijving sluit op vrijdag 28 februari 2025 om 23:59 CET.

Foto: Yamaha Racing