Published On: 27 september 2010

Steve Ramon: “Ja ik ben zeker tevreden met de tweede plaats als team, maar ik ben wel ontgoocheld over mijn eigen race. Ik had het moeilijk met het circuit en om hier mijn draai te vinden. Het was ook warm vandaag en de omstandigheden zijn heel anders dan gewoonlijk. Aan de andere kant was het mijn negende MX of Nations en ik stond altijd op het podium, dat geeft wel voldoening.“

Clément Desalle: “Het is precies mijn jaar van de tweede plaatsen! In het WK werd ik tweede en nu ook tweede in de Motorcross der Naties. We hebben het goed gedaan als team, maar zelf had ik er misschien meer van verwacht. Ik ondervond nog steeds hinder van mijn blessure daarom kijk ik wel met gemengde gevoelens terug op deze MX of Nations. Hiermee gaan mijn prestaties wel mooi in stijgende lijn vorig jaar was ik derde in het WK en in de MX of Nations, dus volgend jaar gaan we zeker voor de titel!”

Jeremy Van Horebeek: “Het is leuk om tweede te worden en in mijn derde MXoN sta ik weer op het podium. Dat is toch ook speciaal. Gisteren was het veel makkelijker voor mij. Vandaag had ik enorm veel last van die ligamenten aan mijn duim die ik kwetste tijdens de laatste GP van het jaar. Ik wil iedereen in het team bedanken, want deze tweede plaats is echte het resultaat van het harde werk van alle mensen samen zowel de rijders mechaniekers als de andere teamleden.”

Joël Smets: “Het eerste gevoel is er één van ontgoocheling. Na de goede resultaten van Clément, Steve en Jeremy in de races gisteren, wisten we dat er mogelijkheden waren. We waren ook naar hier gekomen om mee te spelen voor de overwinning. Aan de andere kant is het ook een hele prestatie om in een wedstrijd van dit kaliber tweede te worden. Daar mogen we best fier op zijn. Ik wil ook het Amerikaanse en het Duitse team feliciteren. De Amerikanen stelden misschien (door omstandigheden) niet hun grootste sterren op, maar het harde werken en de bescheidenheid van de mannen die hebben gewonnen siert hen.”