Published On: 20 september 2011

Dit weekend raakte dan eindelijk meer bekend over het lang verwachte officiële FIM WK Motorcross game ‘Mud’! Aanvankelijk was de lancering voorzien voor dit jaar, maar het nagelnieuwe spel zal begin 2012 op de markt verschijnen. Juni vorig jaar werd voor het eerst over deze game gecommuniceerd, tijdens de GP van Limburg in 2010 kwam vervolgens een team van de uitgever (Black Bean Games) en de ontwikkelaar Milestone naar België om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Zo ging de makers van ‘Mud’ ondermeer langs bij het Honda World Motocross team, LS Honda Racing, Red Bull-KTM en Bud Racing-Kawasaki.


De voornaamste feiten over ‘Mud’:
begin 2012 in de winkel in Europa
– zowel op console (PlayStation3 en Xbox360) en op PC
– de enige GP motorcross game; licentie voor de rijders uit het WK MX1 en WK MX2 (meer dan 50 rijders) en 14 verschillende motoren, echte WK circuits
– naast het WK MX1 en WK MX2 kan je ook de Motocross of Nations rijden
Freestyle modus met verschillende circuits en arena’s
– Integratie met Xbox Live en PlayStation Network

Fabrizio Vagliasindi, de stategisch directeur van Black Bean Games toonde zich in ieder geval héél enthousiast over ‘Mud’. “We hebben veel ervaring met motorsport racegames en volgens ons is er ruimte voor een nieuw spel dat de fun en spektakel van een fantastisch MX-kampioenschap nog dichter bij de fans brengt! Aan een motorcrosscircuit zelf is er niks gepolijst, de rijders geven het parcours zelf mee vorm. Motorcross zit vol verrassingen en alles is constant in beweging. Dat is waarom motorfans zo gek zijn op motorcross en dat is ook waarom gamers ‘Mud’ te gek zullen vinden!”

Milestone is naar de normen van de wereldwijde game-industrie een eerder kleine ontwikkelaar. Toch heeft de Italiaanse studio een ijzersterke reputatie in haar niche. Milestone is met ‘Mud’ dan ook niet aan hun proefstuk toe. Zowel de Superbike gamereeks als de officiële WRC spellen (World Rally Championship) en Superstars V8 staan bekend om hun hoogstaande kwaliteit en aandacht voor details.

De website van de uitgever: www.milestone.it