Published On: 22 oktober 2024

Red Bull GasGas Factory Racing en viervoudig wereldkampioen Jorge Prado hebben afscheid genomen van elkaar na een ongelooflijke reis, die werd gekenmerkt door back-to-back MXGP-titels in 2023 en 2024. Het team viert zijn ongelooflijke prestaties en wenst hem veel succes bij zijn volgende grote uitdaging.

Prado’s nalatenschap bij Red Bull GASGAS Factory Racing omvat twee MXGP-titels, 14 Grand Prix-overwinningen, 33 manche-overwinningen en 42 podiumplaatsen, gedurende drie opmerkelijke seizoenen bij het team. Iedereen bij Red Bull GasGas Factory Racing wenst Jorge het allerbeste voor het volgende hoofdstuk van zijn carrière!

Red Bull GASGAS Factory Racing bedankt viervoudig FIM Wereldkampioen motorcross Jorge Prado voor zijn nieuwe uitdagingen. In de afgelopen 13 seizoenen binnen de bedrijfsstructuur heeft Jorge zich stevig gevestigd als een van de allergrootsten van de sport. Hij heeft uitzonderlijke prestaties geleverd en het team naar nieuwe hoogten gestuwd op het mondiale MXGP-podium.

Sinds hij in 2022 bij de GASGAS-familie kwam, hebben Jorge’s vaardigheden, vastberadenheid en passie geleid tot een reeks ongelooflijke prestaties: twee MXGP-wereldtitels, 14 Grand Prix-overwinningen, 33 mancheoverwinningen en 42 podiumplaatsen bij het team. Deze lofbetuigingen komen bovenop een toch al opmerkelijke carrière met 49 Grand Prix-overwinningen, 94 individuele mancheoverwinningen en 118 podiumplaatsen in MXGP en MX2.

Naast de cijfers hebben Jorge’s niet aflatende drive en toewijding een blijvende impact op het team en de sport. Zijn aanwezigheid, professionalisme en band met de fans hebben een nieuwe standaard gezet in de motorcross en daarbij velen geïnspireerd. Nu hij op zoek gaat naar nieuwe mogelijkheden, vieren we zijn bijdragen en wensen we hem het allerbeste in zijn volgende avontuur.

Jorge, bedankt voor je ongelofelijke toewijding en dat je een belangrijk deel uitmaakt van de Red Bull GASGAS Factory Racing-familie. We zijn trots op alles wat je hebt bereikt en zijn benieuwd wat de toekomst voor je in petto heeft!

Pit Beirer – Motorsport Director: “Jorge is al bij ons sinds zijn begindagen in de motorcross, te beginnen met zijn ongelooflijke overwinning in het 65cc-wereldkampioenschap in 2011, toen hij de jongste wereldkampioen ooit werd. We hebben hem zien uitgroeien van een veelbelovende jonge rijder tot een viervoudig wereldkampioen – hij behaalde zijn MX2- en MXGP-titels onder leiding van Claudio en Davide de Carli – en zijn reis is niets minder dan opmerkelijk geweest. Zijn niet aflatende vastberadenheid en natuurlijke talent zijn altijd duidelijk geweest. We zijn er enorm trots op dat we deel hebben uitgemaakt van zijn reis van zijn beginjaren tot zijn prestaties van wereldklasse.”