Published On: 30 mei 2021

Na negen overwinning in de 250MX is Dylan Ferrandis nu ook een 450MX winnaar. Op de FOX Pala Raceway heeft de Yamaha-rijder de eerste wedstrijd van het Lucas Oil Pro Motocross Championship gewonnen. De 26-jarige crosser werd eerste en derde waarmee hij de dagzege wist te pakken. Ondanks een zevende plaats in de eerste manche wist Ken Roczen tweede te worden in het dagklassement. Het succes van Yamaha kreeg extra kleur dankzij Aaron Plessinger, hij werd derde in het dagklassement met hetzelfde aantal punten als Roczen!

De eerste manche begint heel goed voor Cianciarulo die vroeg aan de leiding komt en zich los werkt van de achtervolgers. Webb is de beste achtervolger voor Ferrandis die steeds verder de druk opvoert bij de nieuwe Supercross kampioen. Met een voorsprong van acht seconden heeft Cianciarulo geen druk maar toch gaat de Kawasaki-rijder in de fout. Webb neemt de leiding over maar veel plezier heeft hij daar niet van. Nog in de eerste helft van deze manche over 30 minuten en een ronde is het Ferrandis die de leiding afpakt. Webb verliest steeds meer en ziet vervolgens Sexton, Justin Barcia en Aaron Plessinger passeren. Met bijna drie seconden voorsprong gaat de Fransman als leider de laatste ronde in maar Sexton heeft een sterke finale. De Honda-rijder maakt het Ferrandis nog heel moeilijk maar hij wint de eerste manche voor Sexton. Barcia komt met het nodige breek en buigwerk terug naar de derde plaats voor Plessinger. Webb heeft het lastig in de tweede helft van de wedstrijd en de KTM-rijder komt als vijfde over de finish.
De tweede manche is Plessinger de beste starter maar de Yamaha-rijder ziet Ken Roczen snel de leiding overnemen. De positie kan hij bijna 15 minuten zonder problemen vast houden maar dan komt Plessinger opzetten. De tweevoudig 250MX kampioen voert de druk op de bij de Duitser maar gaat dan zelf in de fout. Hierdoor verliest hij drie seconden waarna Roczen zijn voorsprong verder weet uit te bouwen. De tweede manche wordt gewonnen door Roczen voor Plessinger en Ferrandis. Jason Anderson komt nu beter voor de dag, de eerste manche werd de Husqvarna-rijder tiende maar nu is hij goed voor de vierde plaats. Zijn teamgenoot, en regerend kampioen, Osborne maakte de top vijf compleet.
De eerste manche komt Alessandro Lupino niet aan de finish, tijdens de tweede manche pakt de KTM-rijder de dertiende plaats.

Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX #1; Pala, USA:
1e manche
1. Dylan Ferrandis F Yamaha
2. Chase Sexton USA Honda
3. Justin Barcia USA GasGas
4. Aaron Plessinger USA Yamaha
5. Cooper Webb USA KTM
6. Ken Roczen D Honda
7. Adam Cianriarulo USA Kawasaki
8. Marvin Musquin F KTM
9. Eli Tomac USA Kawasaki
10. Jason Anderson USA Husqvarna

2e manche
1. Ken Roczen D Honda
2. Aaron Plessinger USA Yamaha
3. Dylan Ferrandis F Yamaha
4. Jason Anderson USA Husqvarna
5. Zach Osborne USA Husqvarna
6. Justin Barcia USA GasGas
7. Marvin Musquin F KTM
8. Eli Tomac USA Kawasaki
9. Christian Craig USA Yamaha
10. Chase Sexton USA Honda

Dagklassement:
1. Dylan Ferrandis F Yamaha 1-3
2. Ken Roczen D Honda 7-1
3. Aaron Plessinger USA Yamaha 4-2
4. Justin Barcia USA GasGas 3-6
5. Chase Sexton USA Honda 2-10

Tussenstand na 1 wedstrijd:
1. Dylan Ferrandis F Yamaha 45
2. Ken Roczen D Honda 40
3. Aaron Plessinger USA Yamaha 40
4. Justin Barcia USA GasGas 35
5. Chase Sexton USA Honda 33

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ProMotocross