Published On: 24 juni 2011

Na een gedwongen rustpauze komt Michael Velkeneers zondag terug in actie tijdens de vierde ronde van de Radson MX2 Trophy.

De tiener uit Brustem is dit jaar aan zijn eerste seizoen bij de Inters MX2 toe. De winterse voorbereiding op zijn debuut bij de Inters verliep perfect voor Velkeneers. “De overstap van Kawasaki naar KTM vormde geen probleem. De KTM SX-F 250 is de fijnste motor waar ik ooit op reed. In het begin was het nog even zoeken naar een goeie afstelling voor de injectie, maar KTM heeft ons daarbij geholpen” zegt Velkeneers.
Maar in het voorjaar staken de problemen echter voor het eerst de kop op. Velkeneers: “Ik merkte dat ik vlug moe werd. En ook mijn bloedwaarden bleken niet meer in orde. In april volgde dan de diagnose: klierkoorts.”
Gelukkig liep Velkeneers’ herstel voorspoedig en eind mei werd er zelfs al terug aan wedstrijden rijden gedacht. “In Kester heb ik het geprobeerd. Maar na de trainingen bleek dat ik er nog niet klaar voor was en dan heb ik maar wijselijk de handdoek in de ring geworpen” aldus Velkeneers.
Velkeneers trainde hard de afgelopen winter, hier in Bellpuig.

Velkeneers trainde hard de afgelopen winter, hier in Bellpuig.

Zondag liggen de kaarten echter anders. Dan zet Velkeneers voor het eerst dit seizoen aan in een wedstrijd van de Radson MX2 Trophy. In Tongeren rijdt Velkeneers dan niet alleen voor eigen publiek maar ook op een door  vader Marc uitgetekend circuit. “Ik heb het circuit gisteren met Junior Slegers verkend, het ligt me wel. Eigenlijk kom ik beter uit de verf op dit soort circuits dan op zandbanen. Nu is het vooral zaak om terug veel wedstrijden te rijden en ritme op te doen.”
Velkeneers had zijn zinnen dit jaar ook op het EK MX2 gezet. Maar dat plan viel helaas grotendeels in het water. “Ik weet nog niet of ik Lommel aan de start zal staan voor de voorlaatste EK-wedstrijd. Met maar een dikke maand competitie achter de kiezen, zou Lommel dan wel eens te vraag kunnen komen. Maar ik mik er wel op om nog tijdens de finale in Gaildorf in actie te komen” besluit de JL Cars-rijder.

Foto Credit: archief Michael Velkeneers