Published On: 4 oktober 2021

Joey Daneel heeft in Groesbeek de wedstrijd in de klasse MX 2 jeugd gewonnen. Met twee manchezeges was hij de sterkste op het circuit aan de Nijmeegse Baan. Achter hem vond de strijd om het kampioenschap plaats. Op basis van de tweede manche mocht Eric van Helvoirt plaatsnemen op de tweede trede van het erepodium. Na een derde plaats in de eerste manche hield hij met de tweede plaats in de tweede manche Jippe Selen achter zich. Met evenveel punten hield Selen de schade beperkt en mocht de beker voor de derde plaats in ontvangst nemen. Hiermee blijft hij leider in het kampioenschap. De vierde plaats was voor Sjef Platte en Siem Ermers hield op basis van de tweede manche Jeffrey Wiegmans achter zich.

Eerste manche
Het was Platte die al snelste weg was, maar hij moest de eerste plaats snel laten aan Daneel die ook snel een voorsprong nam. Daarachter volgden Selen, Wiegmans en van Helvoirt. Wiegmans moest in de tweede ronde van Helvoirt voor laten en zakte af naar de vijfde plaats. In de vijfde ronde moest Platte de tweede plaats laten aan Selen en wees alles erop dat de posities voor de eerste manche wel ingenomen waren. Daneel had een behoorlijke voorsprong en werd op twaalf seconden gevolgd door Selen en Platte. Daarachter was het van Helvoirt die in niemandsland als vierde doorkwam en als vijfde lag nog steeds Wiegmans die weer twaalf seconden voorsprong had op Daniƫl Kouws. Van Helvoirt kende echter nog een sterk tweede gedeelte van de manche en wist Platte te achterhalen en in de laatste ronde de derde plaats over te nemen.

Tweede manche
Het was nu Daneel die gelijk de koppositie pakte voor Platte, Selen, van Helvoirt en Luc Pullen. Platte wist nog even de tweede plaats over te nemen, maar viel daarna terug achter Selen en van Helvoirt. Pullen kon de vijfde plaats niet vast houden en moest deze na twee ronden laten aan Ermers. Waar in de eerste manche Daneel gemakkelijk kon wegrijden van de rest kreeg hij nu te maken met opnieuw een sterke van Helvoirt. Na eerst een voorsprong te hebben genomen van acht seconden was het van Helvoirt die voorbijging aan Selen en de jacht opende op Daneel. Met uiteindelijk vif seconden voorsprong wist Daneel de manche toch winnend af te sluiten voor van Helvoirt. Op twintig seconden volgde Selen en ruim daarachter Platte. Daar weer ruim achter was het Ermers die nog in dezelfde ronde zat als Daneel en als vijfde de finishvlag zag.

Eerste manche:
1. Daneel, 2. Selen, 3. van Helvoirt, 4. Platte, 5. Wiegmans, 6. Kouws, 7. Ermers, 8. Pullen, 9. Daniels, 10. de Klijn.

Tweede manche:
1. Daneel, 2. van Helvoirt, 3. Selen, 4. Platte, 5. Ermers, 6. Pullen, 7. Wiegmans, 8. van Daal, 9. de Klijn, 10. Kouws.

Dagklassement:
1. Daneel 120, 2. van Helvoirt 104, 3. Selen 104, 4. Platte 94, 5. Ermers 86, 6. Wiegmans 86, 7. Pullen 82, 8. Kouws 78, 9. van Daal 72, 10. de Klijn 72.

Tussenstand:
1. Selen 497, 2. van Helvoirt 488, 3. Platte 438, 4. Blokland 397, 5. Pullen 389, 6. Freriks 317, 7. Wiegmans 292, 8. van Tuil 283, 9. van Daal 262, 10. Daniels 256

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics