Published On: 12 augustus 2011

LS Honda Racing rijder Ken De Dycker moet door een nekblessure de komende weken aan de kant blijven. Hierdoor zal De Dycker zowel de GP van Groot-Brittannië als de BK wedstrijden in Balen en Orp-le-Grand missen.

De 27-jarige Vlaams-Brabander was tijdens de GP van Limburg ten val gekomen in de eerste race. Daarna ondervond De Dycker, die wel van start ging in de tweede manche, hinder aan nek en schouders. Ook tijdens de voorbije GP in Tsjechië  werd hij geplaagd door pijn. Bijkomend medisch onderzoek eerder deze week maakte duidelijk dat De Dycker een barstje in de L6 nekwervel heeft opgelopen. Verder werd vastgesteld dat er vochtophoping werd gevormd rond de wervel. Na consultatie met Dr. Demurie, orthopedisch chirurg aan de AZ Alma Campus Eeklo, werd daarom beslist dat Ken tot 30 augustus zal rusten. Dan wordt een nieuwe scan gemaakt die uitsluitsel zal geven over het herstel van deze kwetsuur  en wanneer een terugkeer mogelijk is.

De Dycker kende een moeilijk seizoensbegin, maar hij kwam steeds meer op dreef. Bovendien staat hij in het Belgisch Kampioenschap momenteel aan de leiding voor Clément Desalle en teamgenoot Shaun Simpson. In de stand van het WK MX1 is De Dycker na 12 van de 15 Grote Prijzen achtste.

Ken De Dycker: “Elke blessure komt natuurlijk ongelegen, maar ik was vastberaden om me tijdens de afsuitende GP’s nog te laten zien. In elk kampioenschap weet je dat er zware momenten komen met kleine of grotere ongemakken. Ik was klaar om die strijd aan te gaan, maar in dit geval is rusten echt de enige optie. Leuk is het niet, maar het is een delicate kwetsuur waar we voorzichtig moeten mee omgaan.

Steven Lettani, LS Honda Racing teameigenaar:“Aan de ene kant is iedereen in het team erg ontgoocheld dat Ken de komende races er niet bij zal zijn. Aan de andere kant ben ik blij met de duidelijkheid die er nu is over zijn blessure. Als sporter is het vaak moeilijk om op het gevoel in te schatten wat er aan de hand is. Zeker als je toch graag een resultaat wil neerzetten! Daar moeten we Ken voor bedanken want ondanks moeilijke, fysieke omstandigheden wist hij de voorbije GP’s toch stand te houden. Terug helemaal herstellen en fit worden is nu de enige prioriteit.”