Published On: 9 januari 2022

De eerste wedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship 250SX West Coast is gewonnen door Christian Craig. De Yamaha-rijder won de finale in Anaheim voor Seth Hammaker en Hunter Lawrence. Het is de vierde overwinning voor Craig in zijn carrière, vorig jaar won hij ook de eerste van het seizoen toen in Houston.

Wanneer het starthek voor de eerste finale van het seizoen naar beneden gaat neemt Vince Friese de beste start. De Honda-rijder wordt gevolgd door Hammaker en Robbie Wageman. Craig volgt op de vierde plaats voor de Duitser Dominique Thury. Problemen zijn er voor Jo Shimido, de Kawasaki-rijder raakt het starthek en hetzelfde overkomt Nate Thrasher!
Vooraan werkt Craig zich snel op naar de tweede plaats maar de Honda van Friese is erg breed. Hoewel de Star Racing-rijder sneller is heeft hij drie ronden nodig om de leiding in handen te krijgen. Wanneer dat is gelukt neemt de 30-jarige Craig snel afstand van de achtervolgers. Een ronde later neemt Hammaker de tweede plaats over van Friese maar daar gaat een spannend momentje met een tuf block vooraf voor de Team Pro Circuit-rijder.
Garrett Marchbanks heeft inmiddels de aansluiting gevonden en vecht met Friese om de derde plaats. De 20-jarige Team ClubMX rijder weet deze positie snel te veroveren maar hij kan deze positie niet vasthouden. Lawrence is als twaalfde aan deze finale begonnen maar de Honda-rijder is bijzonder snel. Hij werkt zich heel knap naar voren en neemt met nog vijf minuten te gaan de vierde plaats over van Friese. De achterstand op Marchbanks is dat ruim vijf seconden maar door het duel om de tweede plaats tussen Hammaker en Marchbanks verliezen deze heren tijd. De voormalige GP-rijder pakt in de laatste ronde de aansluiting en verrast Marchbanks voor de derde plaats. Friese maakt de top vijf compleet!

Volgende week gaat het kampioenschap verder in Oakland!

Uitslag AMA Supercross 250SX EastCoast #1; Anaheim1, USA:
1. Christian Craig USA Yamaha
2. Seth Hammaker USA Kawasaki
3. Hunter Lawrence Aus Honda
4. Garrett Marchbanks USA Yamaha
5. Vince Friese USA Honda
6. Michael Mosiman USA GasGas
7. Jo Shimoda Jap Kawasaki
8. Robbie Wagenman USA Yamaha
9. Dominique Thury D Yamaha
10. Carson Mumford USA Suzuki

Tussenstand 250SX WestCoast na 1 van 8 wedstrijden:
1. Christian Craig USA Yamaha 26
2. Seth Hammaker USA Kawasaki 23
3. Hunter Lawrence Aus Honda 21
4. Garrett Marchbanks USA Yamaha 19
5. Vince Friese USA Honda 18
6. Michael Mosiman USA GasGas 17
7. Jo Shimoda Jap Kawasaki 16
8. Robbie Wagenman USA Yamaha 15
9. Dominique Thury D Yamaha 14
10. Carson Mumford USA Suzuki 13

De volledige tussenstand vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #SupercrossLIVE