Published On: 18 september 2011

Dat het Belgisch MXoN team meer is dan een gelegenheidsclubje bleek gisterenavond nog maar eens. Tijdens het avondmaal in het Team Belgium base camp sprak Steve Ramon telefonisch met teammanager Joël Smets. Ramon die zelf 11 keer werd geselecteerd en tweemaal de MX der Naties won, wilde zijn collega’s persoonlijk succes wensen. Tijdens de GP van Limburg eind juli kwam de West-Vlaming ongelukkig ten val en liep daarbij verlammingsverschijnselen op. De aanwezigen in het Belgische kamp staken ‘the bomb’ een warm hart onder de riem met een oorverdovend applaus dat ook aan de andere kant van de lijn zeker was te horen!

Steve Ramon op weg naar een 2de plaats met Team Belgium in 2010.

Steve Ramon op weg naar een 2de plaats met Team Belgium in 2010.

Vandaag reist Steve af naar het Ortema revalidatiecentrum in Markgröningen, zo’n 20 km ten noord-westen van Stuttgart. Ramon maakt stap voor stap vorderingen, maar aangezien er een wachtlijst was om te revalideren in Gent zocht hij een andere oplossing. De tweevoudige wereldkampioen zal daarom drie weken in Duitsland blijven om er een intensief revalidatieprogramma af te werken. Ortema heeft een uitstekende reputatie op het gebied van begeleiding van sportmedische letsels, naast beschermende sportproducten biedt deze Duitse firma namelijk ook medische fitness, revalidatie, fysieke tests en begeleiding voor sporters en gespecialiseerde orthopedische diensten aan.
Wie Steve wil aanmoedigen bij de volgende stap in zijn herstel kan een bericht achterlaten op het gastenboek van zijn website. Surf naar http://2011.mx1-steveramon.be/ en klik vervolgens bovenaan op gastenboek. Doen!

Credit foto’s: Ray Archer