Published On: 30 oktober 2011

De Amerikaan Kyle Chisholm heeft op zaterdagavond de tweede nacht van de SX van Bercy gewonnen. Chisholm ging in de finale Tomac en Aranda vooraf en staat nu gelijk met Tomac in de tussenstand. Vandaag wordt dan beslissend wie King of Bercy zal worden.

Het werd een bewogen avond in het POPB toen Greg Aranda na het winnen van de superpole tijdens de start van de American race zowel Barcia als Weimer van de baan reed. Aranda verloor de grip achteraan en gleed naar de andere zijde van de baan. Hij raakte het voorwiel van Barcia en ook Weimer kwam ten val. BAM BAM Barcia nam dit persoonlijk op, wachtte Aranda op en blokkeerde hem tijdens de volgende ronde, waarop een kleine schermutseling volgde. Het publiek stond volledig aan de kant van Aranda en ging uit de bol toen deze zelfs midden op de omloop ging staan tijdens de race. Uiteindelijk kwam Barcia niet meer aan de start. Weimer gaf in de finale na enkele ronden op met een pijnlijke knie. Barcia bood uiteindelijk zijn excuses aan voor het voorval en de plooien werden glad gestreken (tot vandaag dan toch)

Resultaat Finale Zaterdag :

1.Chisholm (USA, Yamaha) ; 2.Tomac (USA, Honda) ; 3.Aranda (FRA, Kawasaki) ; 4.Wey (USA, Kawasaki) ; 5.Soubeyras (FRA, Honda) ; 6.Izoird (FRA, Suzuki) ; 7.Searle (GBR, Kawasaki) ; 8.Alessi (USA, Suzuki) ; 9.Coulon (FRA, Suzuki) ; 10.Tonus (SUI, Yamaha); 11.Weimer (USA, Kawasaki); 12.Martin (FRA, Honda); 13.Vongsana (FRA, Suzuki).

King of Bercy classification na 2 avonden: 1.Chisholm (3 pts); 2.Tomac (3); 3.Wey (9); 4.Soubeyras (12); 5.Alessi (12); 6.Weimer (14); 7.Tonus (16); 8.Izoird (16); 9.Aranda (17); 10.Searle (18)

Pics : MX Life/Bavo Swijgers