Published On: 1 juni 2012

Na het stof in Mexico en de modder van Brazilië zitten we met de zesde wedstrijd van het wereldkampioenschap terug op Europese bodem . In het Franse Saint-Jean D’Angeley krijgen we met de Grand Prix de France de volgende wedstrijd op de kalender . Op de flanken van het circuit Puy de Poursay kregen we al mooie wedstrijden te zien in het verleden en dat zal dit weekend al niet minder zijn… Met toppers als Pourcel , Paulin , Charlier en voeg hierbij het Franse chauvinisme van de fans dan word het weer knaller van een Grand Prix…

Kan CP377 de Franse fans uit de bol laten gaan ?

MX1 : Houden de Fransen de overwinning thuis… ???

Natuurlijk zijn de Fransen torenhoog favoriet en zullen ze zeker kunnen rekenen op de massale steun van het thuispubliek , dat natuurlijk zeker als één blok achter hun landgenoten gaan staan . Met Christophe Pourcel , Gautier Paulin en Xavier Boog hebben de Fransen al drie piloten in de top tien staan in de tussenstand van het WK . Ze wonnen ook al drie van de vijf wedstrijden , Paulin won in Bulgarije en Pourcel pakte de zeges in Italië en Brazilië . In Brazilië pakte Xavier Boog dan ook nog zijn allereerste reekszege in de MX1 klasse .
Dan hebben we nog Steven Frossard die na zijn knieoperatie al vier wedstrijden aan de kant staat en doet nu in zijn thuis grand prix zijn heroptreden . Vorig jaar ging Frossard trouwens met de overwinning lopen in Saint-Jean D’Angeley , misschien kan hij iedereen verrassen…
Of kan Sebastien Pourcel de oudere broer van CP377 , die verleden weekend nog de nationale titel pakte bij de French Elite MX1 zich mengen in de debatten .
Buiten het Franse legioen zitten er natuurlijk andere kapers op de ku²st om de Fransen te verslaan in hun thuiswedstrijd . Hiermee denken we zeker aan Antinio Cairoli die zelf naast de zege pakte in Italie en overwinning zag gaan naar Christophe Pourcel . Kan Cairoli de rollen nu omkeren in Frankrijk…
Dan onze Belgen… Clement Desalle stond de voorbije twee jaar telkens mee op het podium in Saint-Jean D’Angeley en voelt zich dan ook goed thuis op dit circuit . Ken De Dijcker won verleden weekend nog twee wedstrijden en zit dus in de goeie flow met zijn KTM .Maar natuurlijk niet te vergeten onze Kevin Strijbos die toch in Brazilie een mooie podium plaats pakte en hem zeker het nodige vertrouwen zal geven naar de volgende GP .

Zorgt Christophe Charlier voor de verrassing in de MX2 ?

MX2 : Kan Searle terug wat punten terug pakken van Herlings… !!!

In de MX2 krijgen we natuurlijk ook een aantal Fransen die het mooie weer eens kunnen maken op de flanken van Puy de Poursay . We beginnen met de Yamaha fabrieksrijder Christophe Charlier die tijdens de voorbereiding zijn voet gebroken had en zo de eerste twee wedstrijden miste . Maar Charlier bleef niet bij de pakken zitten en pakte vorige wedstrijd in de Grand Prix van Brazilië toch een mooie podiumplaats na winnaar Tommy Searle .
Jordi Tixier die nu uitkomt voor het officiële KTM fabrieksteam is ook aan een regelmatig seizoen bezig en staat voorlopig op de zesde plaats in de WK-stand .
Dan hebben we nog Valentin Teillet en Dylan Ferrandis van het Rockstar Bud Kawasaki Team . Na een kleine blessure aan de pols na de wedstrijd in Mexico , pakte Teillet vorige zondag nog de nationale titel in de French Elite MX2 . De amper 17 jarige Dylan Ferrandis die aan zijn eerste GP-seizoen bezig is , liet toch al mooie dingen zien . Als uitschieter een knappe vierde plaats in de eerste reeks in Mexico en staat momenteel op de achtste plaats in de tussenstand .
Maar het zal vooral weer uitkijken zijn naar het dou Herlings – Searle .
Jeffrey Herlings kwam de voorbije twee jaar geen enkele keer op het podium te staan na afloop van de Grand Prix op deze harde baan . Daar en tegen Tommy Searle die vorig jaar wel de overwinning mee naar huis pakte . Het word dus zondag afwachten hoe de strijd word verder gezet . Wie zich zeker in de strijd gaan mengen zijn onze landgenoten Jeremy Van Horebeek en Joel Roelants . Onze Belgen staan momenteel derde en vierde in de tussenstand en kunnen zondag zeker mee voor het podium gaan in Saint-Jean D’Angeley…

Grand Prix van Frankrijk

2011 Steven Frossard (MX1) – Tommy Searle (MX2)
2010 David Philippaerts (MX1) – Marvin Musquin (MX2)
2009 Max Nagl (MX1) – Marvin Musquin (MX2)
2008 Sebastien Pourcel (MX1) – Tommy Searle (MX2)
2007 Joshua Coppins (MX1) – Antonio Cairoli (MX2)
2006 Stefan Everts (MX1) – Antonio Cairoli (MX2)
2005 Ben Townley (MX1) – David Philippaerts (MX2)
2004 Stefan Everts (MX1) – Tyla Rattray (MX2)

Foto’s : Sara Gutierrez / Yamaha Racing
Tekst : @Kris…