Published On: 17 juni 2013

Kevin Strijbos werd 6e in de eindstand van de Italiaanse MX1 GP in Maggiora. De Rockstar Energy Suzuki-rijder kon zich echter op geen enkel moment in de strijd om de podiumplaatsen mengen.

In de eerste manche had ik een goede start en dacht ‘Ok, laat ik proberen om met de koplopers mee te gaan’ maar ik had gewoonweg niet de snelheid om hen te volgen. Ik kon niet zien op welk gedeelte van het circuit ze tijd op mij wonnen. Het circuit lag er dan ook niet echt goed bij ” deed Strijbos het relaas van z’n eerste manche.

“In de tweede manche verbeterde het circuit echter en begon ik goede rijlijnen te bespeuren. Daardoor werd het plots prettiger om te rijden en werden de sprongen makkelijker te nemen.  Twee top-10 plaatsen betekenen dat het geen goede dag was maar daar moet ik het nu eenmaal mee doen. Maar ik denk vooral aan de tweede manche en dan wil ik meteen het team bedanken.  Zij hebben nu eenmaal zoveel veranderd en hard gewerkt om een oplossing te vinden. Ook al heb ik al een heel jaar op deze motorfiets gereden toch was ik op zoek naar een afstelling die comfortabeler aanvoelt. Spijtig dat ik vandaag de beoogde resultaten niet kon realiseren. Het is goed dat we nu een weekje vrijaf hebben want met de GP’s van de afgelopen weken en de trip naar de AMA Nationals was het de laatste tijd heel druk.” besloot Kevin.

Foto: Suzuki Racing/Ray Archer