Published On: 31 maart 2016

Monster Energy Kawasaki rijder Clement Desalle had tijdens het afgelopen weekend met de Grand Prix of Europe een nieuwe frustratie te verwerken, namelijk met wat conditionele en technische problemen. De 25-jarige Desalle kwam naar Valkenswaard met een verkoudheid maar toch werden zijn inspanningen voor twee top tien plaatsen niet beloond door technische problemen in de tweede reeks dat hem naar beneden deed tuimelen naar een negentiende plaats.

DESALLE_GP3_CDS_78539

Desalle is nog steeds aan het herstellen van zijn linkerarm die hij brak in het pre-seizoen tijdens de Internationale wedstrijd in Valence. Maar toch beweert hij volledig fit zal te zijn en de snelheid zal terug hebben tegen de volgende overzeese wedstrijden in april. “Ik hoop zelfs na Argentinië en Mexico dat mijn lichaam terug 100% zal zijn,” zegt hij. “Drie dagen geleden begon ik ziek te worden en dit na twee weken van goeie en harde fysieke training. Dus ik wist dat het moeilijk zou worden in Valkenswaard en dan kreeg ik in de tweede reeks nog technische problemen. Het lijkt er op dat ik het ene probleem na het andere heb en daar heb ik het vrij moeilijk mee.”

“Mijn arm is nog geen 100% maar het gaat de goeie kant op,” wilde Desalle er nog aan toevoegen. “Ik voel dat ik nog niet over al mijn kracht en flexibiliteit beschik, maar we werken eraan.

DESALLE_GP3_CDS_75911

Desalle won elk jaar een Grand Prix in de premier klasse vanaf 2009 tot 2014 en miste vorig seizoen door een schouder en knieblessure alle kansen om een MXGP wereldtitel te kunnen binnen halen. Hij zit nu voor het eerst op een Kawasaki voordat hij met Suzuki en Honda al had aangetreden in de Grand Prix’s. Clement en zijn vriendin Andrea zijn ook ook in de komende zes weken in blije verwachting van hun eerste dochtertje Emma. Deze periode kan misschien wel eens samenvallen met de heropstanding van Desalle in de MXGP. “Ik denk niet dat het veel slechter kan met mijn rijden op de motor en we zullen zeker en vast nog gaan verbeteren, maar natuurlijk kijk ik ook uit naar de geboorte van mijn dochter!” reageert hij.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Kawasaki