Published On: 29 maart 2018

Nadat hij de eerste manche had gewonnen, kreeg Rick Elzinga een flinke opdoffer tijdens de  Internazionali d’Italia Motocross in Mantova want hij brak beide polsen. We zijn ondertussen bijna anderhalve maand verder. Hoe is het nu met Rick?

De coureur uit Zenderen kreeg vorige week alvast goed nieuws. Na een controle in het ziekenhuis van Nijmegen mochten de pinnen eruit. Op de foto’s was namelijk te zien dat de polsen mooi recht staan en er was goede botgroei te zien. “De pinnen werden met een tang zonder verdoving verwijderd. Best bijzonder dat dit gewoon geen pijn doet,” lacht Rick. Ondertussen heeft de beloftevolle MJC Yamaha rijder nieuw gips gekregen, dit moet nog een kleine week blijven zitten.

Ook Erik Eggens (MX Racing Manager Yamaha Europe) stak Elzinga een hart onder de riem toen die als toeschouwer in Valkenswaard was. Anuska Elzinga, Rick’s mama: “Erik zei dat Rick zich niet druk hoefde te maken. Het is niet erg dat hij de eerstvolgende EK in Italië niet kan rijden. Yamaha wacht gewoon op hem  tot hij weer goed hersteld is!! Ze zijn zeer tevreden over wat hij had laten zien in de wintertrainingen en natuurlijk zijn podiumplek in Sardinië en de manche die hij won in Mantova.”

Op dit moment is Rick tijdens de week thuis in plaats van in Sportcentrum Papendal. Drie middagen in de week is Elzinga in de sportschool om er een aangepast trainingsschema af te werken. ’s Morgens werkt hij voor school en op vrijdag gaat hij naar school in Arnhem zodat hij toetsen kan maken zonder te hoeven schrijven. “Het is nog even doorbijten, maar dat de pinnen er nu uit zijn is wel een verademing. Zonder dat je het weet belemmeren die toch best nog wel wat. Ik kijk er al naar uit om weer te kunnen rijden,” aldus Elzinga.

Foto’s: Yamaha Racinf, familie Elzinga