X

Amel Advokaat derde in eerste Eco-Enduro!

Nationaal E1 kampioen Amel Advokaat heeft de Nederlandse eer uitstekend verdedigd tijdens de allereerste FIM Ride Green Eco-Enduro in Denemarken. Advokaat haalde niet alleen het eindpodium als derde, hij won ook twee proeven! De Eco-Enduro  die werd verreden met elektrische motoren vond plaats in de marge van de klimaattop in Kopenhagen. Daarom werd de laatste dag ook gereden vlakbij het stadscentrum van Kopenhagen. Alle deelnemers streden met gelijke wapens, namelijk de Quantya Track Evo1.

In de afsluitende spectaculaire, supermotoproef werd vijfvoudig MX wereldkampioen Joël Smets tweede. Ook Smets wist een proef te winnen, al viel hij uiteindelijk net naast het podium. De eindzege was voor de Fransman Fabien Planet. In ‘het dagelijks leven’ is KTM fabrieksrijder Planet trouwens een topper in het WK enduro, E1.  Zeker niet de eerste de beste dus. De Deen Kasper Lyngaard werd tweede. Op de plaatsen 6 en 10 vonden we ook oude bekenden terug, met name Paulo Gonçalves en Brian ‘Danish Dynamite’ Jorgensen.

De wedstrijd was naar verluidt super georganiseerd en ook de media toonde behoorlijk wat belangstelling voor dit initiatief. Belgische fans die willen weten hoe het er aan toe gingen, kunnen weldra een reportage zien op VT4 en RTL.

Supermoto duel der lage landen tussen Advokaat en Smets!

Joël Smets was na afloop nog steeds even enthousiast als voordien: “Ondanks het miezerige weer heeft iedereen zich ontzettend geamuseerd. Het belangrijkste voor onze sport blijft dat we op een positieve manier naar buiten komen en de groene jongens overtuigen dat we onze stinkende (?!) best doen om naar oplossingen te zoeken!”

Foto’s: Eco-Enduro