X

Ben Townley op de goede weg!

Voormalig East coast Lites kampioen en wereldkampioen Ben Townley (25) is na twee rampjaren uit een diep dal aan het klauteren. Nu zijn gezondheidsproblemen achter de rug zijn, werkt Ben hard om ook zijn snelheid terug te vinden. Daarom rijdt Townley als voorbereiding deze winter een programma van races in zijn thuisland Nieuw-Zeeland. Waar het op dit moment natuurlijk zomer is! Townley schreef vandaag de 38ste Summercross in Wakatane op zijn naam. Hij won de eerste reeks, werd tweede in de tweede reeks na Michael Philips en won de derde reeks voor Michael Philips.

BT101 is back!

Townley was uiteraard erg tevreden met zijn eerste grote overwinning sinds zijn comeback: “Yes, dit voelt ongelofelijk goed! Fantastisch om zo te kunnen terug komen en dan een goed resultaat neer te zetten.” Nochtans kreeg ‘BT’ de zege niet cadeau want in de laatste reeks kwam de Red Bull atleet onder druk van de derde man Mason Philips. Daarop besloot Townley zelf in de aanval te gaan en zo nam hij de maat van Michael Philips.

Kawa fans kunnen er maar beter van genieten nu Townley weer (even) groen rijdt!

Onder de oude GP bekenden in Wakatane zagen we ondermeer Damien King (Yamaha), die derde werd in de MX1 klasse. De 40-jarige veteraan Daryll King klopte in de MX2 klasse zijn veel jongere concurrenten Cam Dillon en Peter Broxholme.

In Nieuw-Zeeland rijdt Townley op een Kawasaki KX450F, maar in de VS zal hij de outdoors rijden voor Troy Lee Designs-Honda. Het volgende deel in de voorbereiding van de sympathieke Kiwi is het Nieuwzeelands SX kampioenschap.

Ben feliciteren kan hier: http://bit.ly/4I9YIF

Credit foto’s: Andy McGehan, Red Bull-Honda Racing